Kole kuritöö Soomes: Mees tapeti, maja põletati maha ja naine võeti kaasa

Soome keskkriminaalpolitsei on saanud valmis 10. jaanuaril Põhja-Soomes Pudasjärvis toimunud kuriteo uurimise. Selle kohaselt tapsid juhuslikud möödakäijad 59-aastase mehe, panid tema maja põlema ja sundisid naist kaasa tulema, et teha netipangas ülekandeid.

Asja on uuritud kui mõrva, röövimist ja vabaduse võtmist. 1960. aastal sündinud Pudasjärvi mees lasti maha Petäjäkankaantiel ligi 7 kilomeetrit Pudasjärvi keskusest eemal. Kuriteos kahtlustatakse Oulust pärit 35- ja 45-aastaseid mehi ning 23-aastast naist.

Mees sattus ohvriks juhuslikult, kui kolmiku auto oli mööda sõites teelt välja libisenud ja kraavi sõitnud. Abi mindi otsima lähedalasuvast majast. Nad võtsid majast ATV, et autot välja tõmmata. Peremees kuulis ATV häält ja läks vaatama, mis toimub. Ta surmati püstolilasuga pähe.

Pärast seda läksid kahtlusalused mehe majja, kus nad kasutasid vägivalda ja sundsid naist tegema veebipangas ülekandeid. Lisaks sellele võeti majast asju ja pärast seda pandi maja põlema.

Pärast seda võttis üks kahtlusalune mehe auto, võttis naise kaasa ja sõitis Rootsi. Reisi ajal sunniti naist kasutama pangakaarti. Kahtlusalune ise kasutas samuti naise pangakaarti.

Kahtlusalune mees saadi kätte järgmisel ööl Luleas koostöös Rootsi politseiga. Samal ajal päästeti ära kaasa tulema sunnitud tapetud mehe naine. Kaks ülejäänud kahtlusalust jätkasid teed Pudasjärvist Oulu suunas. Nad saadi kätte, kui nad olid autoga sõitnud Kiimingi teel kraavi.

Politsei kahtlustab, et kahtlusalused panid lahkudes maja põlema. Maja põles kasutuskõlbmatuks.

Juhtumid said alguse Pudasjärvi keskusest, kus kolmiku autost tulistati kortermaja akende suunas. Politsei kahtlustab, et nad olid läinud Oulust Pudasjärvile just seda ähvardust täide viima. Pärast seda sõideti tagasi Oulu poole, kui auto teelt välja libises. Politsei hinnangul oli kuritegu eriti jõhker ja tapetud mees sattus ohvriks täiesti juhuslikult.

Kõik kolm kahtlusalust on jätkuval vahi all. Asi peaks kohtusse jõudma augusti keskel.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/krp_on_saanut_valmiiksi_pudasjarven_henkirikoksen_esitutkinnan_81503?language=fi

Kommentaarid
(Külastatud 3,830 korda, 1 külastust täna)