KARM: Rootsi saadab välja kaks imaami, Säpo hinnangul radikalism kasvanud hüppeliselt

Rootsis võetakse tarvitusele karmid abinõud, kuna sealse kaitsepolitsei Säpo hinnangul on kasvanud hüppeliselt radikalism. Viimases hädas saadetakse välja kaks islami vaimulikku imaami.

Rootsi kaitsepolitsei võttis kevadel kinni kuus äärmuslikult radikaliseerunud islamisti. Nüüd saadetakse kaks neist välja, vahendab migratsiooniametile viidates Rootsi TV.

Rootsi politsei on aastaid jälginud Gävles tegutsenud islami vaimulikku imaami, Iraagist tulnud 53-aastast Riyad Abdulkarim Jassim’i. Teise, Umeas tegutsenud imaami nimi pole teada.

Rootsi Säpo teatas teisipäeval, et on tõhustanud tegevust riigis pead tõstva äärmusliku islamismi vastu. Politsei taotleb mitmete isikute välja saatmist, aga täpset arvu ei öelda.

Säpo teatas veebiküljel, et viimastel aastatel on islami radikalism Rootsis hüppeliselt kasvanud. Vägivaldsete äärmusrühmituste liikmete hulk on kasvanud sadadest tuhandetesse. Säpo juht Klas Friberg märkis, et selliste inimeste tegevust tahetakse nüüd piirama hakata. Säpo teates on vihjatud inimestele, kes koguvad enda ümber inimesi, et koos muuta ühiskondlikku korda. Nüüd hakkab Säpo selliseid inimesi karmilt välja saatma.

Friberg märkis, et väljasaatmised on hädavajalikud, kui tahetakse vähendada terroriohtu ja muuta Rootsit turvalisemaks. Rootsist on seaduse järgi võimalik välja saata isikud, kes ohustavad riiklikku julgeolekut või kes võivad toime panna terroritegusid.

Två av imamerna som tagits i förvar ska utvisas

I en offensiv från Säkerhetspolisen under våren har flera profilerade muslimska ledare i Sverige tagits i förvar. Säpo har sedan ansökt till Migrationsverket om att personerna ska utvisas. Nu har Migrationsverket fattat beslut om att minst två av dem ska utvisas, beslut som de berörda kan komma att överklaga.

Kommentaarid
(Külastatud 353 korda, 1 külastust täna)