Hirmus kuumalaine möllab Euroopas, jõuab otsaga ka Soome

Käesoleval nädalal möllab Euroopas hirmus, otse Sahara kõrbest Alžeeriast pärit kuumalaine, mis tõotab purustada senised Euroopa kuumarekordid.

Euroopas, see on Hispaanias, Prantsusmaal ja Saksamaal, samuti Šveitsis ja Austrias on oodata üle 40 kraadini ulatuvat kuumust. Osaliselt peaks kuumalaine jõudma juuli alguses ka Soome, edastab Foreca blogi.

Algeriassa eilen liki 50 astetta – afrohelle saattaa lipaista Suomeakin viikonvaihteessa

Poikkeuksellisen ankara kesäkuinen helleaalto rantautuu tänään Manner-Eurooppaan. Eilisen korkein lämpötila mitattiin Kreikan Lamiassa, 37.4 astetta. Pohjois-Afrikassa Algeriassa (In-Salah) ylin lukema kohosi jopa 47.9 asteeseen. Kaikista kuumin Saharasta peräisin oleva ilmamassa rantautuu mantereellemme keskiviikoksi. Tämän viikon poikkeuksellinen helleaalto tulee rikkomaan useita maa- ja paikkakuntakohtaisia lämpöennätyksiä. On todennäköistä, että useammassa Länsi-Euroopan valtiossa rikotaan kaikkien aikojen kesäkuun lämpöennätys.

Kommentaarid
(Külastatud 1,261 korda, 1 külastust täna)