Helsingis on müügil väike korter – 13,5 ruutu maksab 100 000 eurot

Helsingis on vanas puidust villas müügil üks katusekorter, kus pole dušši, ruutmeetreid on 13,5 ja hind Oikotie portaalis 99 000 eurot.

Korteris on kaunis valged laudpõrandad ja akendest näeb kahes suunas. Korteris on esik, kööktuba ja tualett. Dušši ei ole, vahendab Helsingin Sanomat.

Helsingis Oulunkyläs asuv korter on vanas, 1906. aastal ehitatud villas. Maja hoovis on saun, aga sealgi saab vaid vett võtta – dušši pole.

Helsingis on palju väikseid kortereid, mis on säästlikud ja soodsa hinnaga. Teiselt peetakse neid kanakuutideks ja suhteliselt kalliteks. Vantaal Martinlaaksos valmis paar aastat tagasi maja, kus olid 15,5 ruutmeetri suurused korterid, mis tekitasid imestust.

Soome pisikesed kanakuuti meenutavad korterid on tekitanud eriti imestust välismaal, kus küsitakse, kas tõesti lastakse nii väikseid elamisi teha.

Oulunkylä korteri puhul on probleemiks just see, et pole duširuumi. Muidu oleks see juba ära ostetud. Üle 100 aasta vanusel majal on aga põnev ajalugu – see on üle elanud pommitamise, tulekahju ja lammutamise. Legend räägib, et maja palgid on pärit ühest tsaariaja sandarmite villast. Elekter toodi majja juba 1911. aastal. Algselt eraomanduses olnud villasse sisustati korterid 1940. aastal.

Helsingi suurpommitamises kukkus üks pomm 1944. aastal päris maja kõrvale. Kaks inimest said surma ja üks vigastada. Pärast sõda elasid majas evakueeritud ja sõjalesed. Maja elas üle tulekahju 1960. aastal. Pärast seda toodi majja vesi.

1990ndatel aastatel taheti maja lammutada. Majaelanikud ostsid aga 1997. aastal krundi välja ja see jäi kortermajana alles.

Praegu on maja üks vähestest Oulunkyläs säilinud vanadest villadest. Majas on 9 korterit.

Helsingissä myynnissä poikkeuksellinen miniasunto: 13,5 neliön suihkuttomasta yksiöstä pyydetään lähes 100 000 euroa

Huoneisto on valoisa ja harmoninen. Siellä on kauniit valkoiset lautalattiat ja ikkunoista näkyy kahteen suuntaan. Asunnosta löytyy eteinen, tupakeittiö ja vessa. Suihkua ei ole. Helsingin Oulunkylässä myynnissä oleva asunto sijaitsee vanhan, vuonna 1906 rakennetun puuhuvilan toisessa kerroksessa. Talon pihamaalla on saunarakennus, mutta sielläkin on vain vesipiste eikä suihkumahdollisuutta. Neliöitä on yhteensä 13,5.

Kommentaarid
(Külastatud 362 korda, 1 külastust täna)