Hea teada: Soome politsei elektrilise tõukerattaga sõitjaid puhuma ei pane, aga trahvi võib ikka teha

Soome politseile tehti ettepanek, et võiks kontrollida ka elektrilise tõukerattaga sõitjate joovet, aga politsei vastas, et seda ei tehta.

Helsingi politsei edastas sotsiaalmeedias, et tõukerattaga sõitjatele kehtivad olenevalt selle võimsusest samad reeglid mis jalgrattaga sõitjale või jalgisi liikujale – ametlikku promillipiiri ei ole.

Samas, kui aga sõitja kujutab teistele ohtu, võidakse talle trahvi teha.

Helsingin poliisi on Twitter

@mirossi Sähköpotkulaudan kuljettajaan sovelletaan laitteen tehosta riippuen polkupyöräilyä tai jalkankulkijoita koskevia liikennesääntöjä. Virallista promillerajaa ei siis ole. Mikäli kuljettaja aiheuttaa ympäristölleen vaaraa, voi poliisi kuitenkin antaa sakot.

Kommentaarid
(Külastatud 477 korda, 1 külastust täna)