Finnairi lend hilines 10 tundi, firma püüdis hüvitise maksmisest kõrvale hiilida, aga edutult

Helsingist Delhisse lendama pidanud Finnairi lennuk hilines 10 tundi 2013. aasta novembrikuus. Kaks reisijat nõudsid hilinemise eest kompensatsiooni, mida lennufirma keeldus maksmast.

Lennuk pidi väljuma kell 20.10 õhtul, aga pidurivea tõttu väljus alles järgmisel hommikul. Lennureisijatel on õigus nõuda hüvitist, kui lennuk jõuab sihtkohta kolm tundi ettenähtust hiljem ja kui see pole seotud erakordsete oludega. Hüvitise suurus sõltub lennu ja viivituse pikkusest, vahendab Helsingin Sanomat.

Kuivõrd reisijad lendasid väljapoole Euroopa Liitu ja hilinemine oli ligi 10 tundi, siis nõudsid reisijad 600 eurot hüvitist. Lennufirma keeldus hüvitise maksmisest, põhjendades seda erakordsete oludega, mis on täpselt määratlemata.

Asi läks lõpuks kohtusse ja kohus otsustas, et Finnair peab kummalegi reisijale maksma 600 eurot hüvitist. Lisaks peab Finnair kinni maksma kummagi reisija õigusabikulud, mis on kokku üle 16 000 euro.

Finnair kaebas algul otsuse edasi ringkonnakohtusse, aga siis loobus sellest. Küll aga oli lennufirma kohustatud maksma klientide õigusabikulude eest ringkonnakohtus.

Finnairin lento myöhästyi lähes kymmenen tuntia: Lentoyhtiö yritti luikerrella korvausvastuusta mutta epäonnistui

Kaksi lentomatkustajaa riiteli Finnairin kanssa oikeudessa, kun yhtiö kieltäytyi maksamasta korvauksia myöhästyneestä lennosta. Matkustajat olivat matkalla Helsingistä Delhiin marraskuussa 2013. Finnairin lennon oli tarkoitus lähteä Suomesta illalla kello 20.10 ja saapua Intiaan aamulla kello 6.35 paikallista aikaa. Koneen jarruvian vuoksi lento pääsi lähtemään Helsingistä vasta kuudelta seuraavana aamuna.

Kommentaarid
(Külastatud 384 korda, 1 külastust täna)