Elektritõukerattaga sõitnud mees sai Rootsis surma, nüüd tahetakse need ära keelata

Kogu maailmas löövad laineid elektritõukerattad, neid laenutatakse paljudes kohtades, mistõttu juhtub nendega üha rohkem õnnetusi. Rootsis sai üks mees tõukerattaga sõites surma ja nüüd tahetakse need ära keelata.

Elektritõukerattaga sõitnud mees suri neljapäeval, kui ta põrkas Helsingborgis autoga kokku. Mees oli rentinud elektrilise ratta firmalt Voi, vahendab Dagens Nyheter.

Politsei info kohaselt juhtus õnnetus mäe all, mistõttu kiirus oli ilmselt väga suur. Rootsis on elektriliste tõukeratastega juhtunud õnnetuste arv hüppeliselt kasvanud. Seetõttu tahetakse nende rataste tänavatel kasutamine ära keelata.

Elektrilised tõukerattad liiguvad reeglina kiiremini kui juhendis kirjas ja nendega sõitjad ei kasuta kiivrit.

Elektrilised tõukerattad on tekitanud peavalu ka mujal Euroopas. Näiteks Pariisis tahetakse need samuti ära keelata. Soomes kaalutakse samuti nende rataste kasutamise piiramist, vahendab Helsingin Sanomat.

Första dödsolyckan sedan trenden med elsparkcyklar startade – DN.SE

Punkten efter Dagens Nyheter har funnits med allt sedan det första numret 23 december 1864. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Därför sätter vi punkt även i vår tid.

Kommentaarid
(Külastatud 753 korda, 1 külastust täna)