Eestis läheb juuli algusest lahti uus alkoralli – odavaima õllekohvri hind langeb alla 12 euro

Eesti kaubandusettevõtted on asunud omavahel võistlema, kes 1. juulist rohkem hinda alla laseb. SeperAlko lubab, et odavaima 24-purgilise nn õllekohvri hind langeb alla 12 euro.

Esmaspäevast, 1. juulist langeb Eestis alkoholiaktsiis 25 protsendi võrra. Tallinna sadamas asuva alkopoe SuperAlko omanik Riho Maurer ütles, et odavaima õllekohvri hind langeb alla 12 euro. Maurer lubas, et esmaspäevast maksab odavaim õllekohver 11,90 eurot, pluss pandimakse, vahendab Iltalehti.

Maurer pole kindel kas soomlased hinnalanguse peale kohe tagasi tulevad, aga mingi mõju on sel turismile kindlasti. Vaatamata sellele, et Lätis on alkoholi müük kasvanud paari aastaga 30 korda, müüb SuperAlko Eestis jätkuvalt rohkem kui Lätis. Fitmal on Lätis vaid 3 poodi, samas kui Eestis on neid üle 30.

Rimi poodides langeb samuti alkoholi hind, aga veel pole täpselt teada, milliste toodete puhul ja kui palju. Hind sõltub lisaks maksudele ka läbimüügist. Uue seaduse kohaselt peab alkohol olema nüüd Eestis paigutatud poodides seina taha ja selgi on läbimüügile oma mõju.

Eesti Prismades langevad alkoholi hinnad kohe esmaspäevast nii, et poole liitri õlle ja longero hind langeb 14 senti ja pooleliitrise viina hind keskmiselt 1,5 eurot.

Laevafirma Tallink langetab samuti hinda, nii et odavaima õllekohvri hind maksab esmaspäevast 12,90 eurot ja odavaima longero-kohvri hind 14,90 eurot. Pool liitrit viina maksab esmaspäevast Tallinki laevadel kõige vähem 6,90 eurot.

Tallinna söögikohtades veel esmaspäevast õlle hind ei muutu. Odavaim õlu maksab Tallinna kesklinna Ufo pubis 2,5 eurot ja see nii ka jääb.

Näin veroale vaikuttaa alkoholin hintaan Tallinnassa – osa kauppiaista laskee hintojaan ja osa ei, halvimman olutsalkun hinta painuu alle 12 euroon

Tallinnassa kaikki kauppiaat eivät vielä ole päättäneet mahdollisista hinnan pudotuksista. Kauppiaat korostavat, että hintoja lasketaan ennen kaikkea sitä mukaa, miten tuottajat ja tukkurit laskevat omia hintojaan. Tallinnan suosituimman ja edullisimman baarituopin hinta ei laske senttiäkään. Tallinna on maanantaista lähtien taas märkä kaupunki, kun Viron veroale astuu voimaan ja pudottaa alkoholijuomien hintoja merkittävästi.

Kommentaarid
(Külastatud 474 korda, 1 külastust täna)