17-aastane hollandi tüdruk oli vägistatud ja ära kasutatud, lasi teha eutanaasia

Hollandlanna Noa Pothoven langes 11-aastaselt ärakasutamise ja 14-aastaselt vägistamise ohvriks. Pärast seda ei näinud ta enam elul mõtet ja lasi teha eutanaasia.

Hollandis saab lasta eutanaasia teha alates 12. eluaastast. Enne seda peavad arstid tuvastama, et elul pole enam mõtet.

Noa lasi teha eutanaasia omas kodus Arnhemis. Teda vaevaseid stress, depressioon ja anoreksia. Ta avaldas viimase pildi oma Instagrami kontol maikuu lõpus. Ta kirjutas oma viimases sissekandes, et tema puhul tähendab armastus loobumist ja soovitas teistel mitte hakata tema otsust muutma, vahendab Sky News.

Tüdruk kirjutas, et oli pärast aastaid kestnud võitlust täiesti läbi. Ta lõpetas söömise ja joomise juba mõni aeg tagasi. Pärast kaalumist tegi ta lõpuks otsuse eutanaasia kasuks.

Tüdruk kirjutas, et ta ei tundnud enam aastaid, et oli elus. „Hingan, aga ei ela,” kirjutas ta enda kohta. Ta ei suutnud enam edasi elada. Talle tehti eutanaasia tema omas kodus, teda abistas selleks spetsialiseerunud haigla.

Hollandis on eutanaasia lubatud alates 2002. aastast ja seda võib teha inimese soovil alates 12. eluaastast. Eutanaasia on Hollandis lubatud nagu abistatud enesetapp, kus arst annab surmava rohu. Eutanaasia on võimalik, kui arstid leiavad, et inimese kannatused on sellised, et elul pole enam mõtet.

Aastal 2017 suri Hollandis kokku üle 150 000 inimese, neist 6600-le tehti eutanaasia.

‘My suffering is unbearable’: Girl, 17, ‘legally euthanised’

A 17-year-old Dutch girl has been legally euthanised in the Netherlands, according to the country’s media. Noa Pothoven had written an award-winning book about living with depression, anorexia and self-harm after being raped as a child. In her last post on Instagram, she revealed she had stopped eating and drinking and was in a hospital bed in her living room, surrounded by her family.

Kommentaarid
(Külastatud 1,816 korda, 1 külastust täna)