VIDEO: Soome mees püüdis rekordkala – 14,9 kg kaaluva koha – ja lasi siis vette tagasi

Soome mees Perttu püüdis mõned päevad tagasi 13. mail rekordkala, 14,9 kilo kaaluva koha. Pärast kala kaalumist ja pildi tegemist lasi ta kala vette tagasi.

Soome lõunaosas Karkkilas elav mees püüdis 5 päeva enne seda 7. mail üle 12-kilose isendi ja arvas, et see ongi tema elu piir. Nüüd on aga mees oma ligi 15-kilose kohaga kuulus üle terve Euroopa, vahendab MTV.

Püütud rekordala oli ligi meetri pikkune ja suurim Soomes 2000ndatel aastatel püütud koha. Eelmine rekord oli 14,09 kilo. Ilmselt on tegemist maailma suurima vette tagasi lastud kohakalaga.

Mees räägib, et talle pakub naudingut kala vette tagasi lasta. Siis saab ta hiljem sedasama kala püüda, või siis keegi teine.

Perttu harrastab nn jigi ehk landiga kalastust, kus kala vaadatakse vee all spetsiaalse kajaloodi abil välja ning siis visatakse lant talle nina ette. Nõnda saab välja valida kõige suuremaid kalu. Lisaks oli tegemist emase kalaga, kel kõht marja täis.

Varem on Perttu püüdnud järvest välja 16,2 kg kaaluva ja 130 cm pika haugi. Oma kalaseiklustest kirjutab ta blogis. Pildid on üleval Instagramis.

 

View this post on Instagram

 

The world’s biggest c&r zander 💥 14.9kg #pelagicsharpshooting #youcanswimbutyoucanthide #wakefishing #pelagear #fishoholic #karttaselain #zander #zanderfishing #gösfiske #gös #kuha #kuhankalastus #mercury #mercuryfinland #walleyefishing #walleye #letthemgoletthemgro #verticaljigging #yepmount #hallajigheads #typhoondrysuits #lowrance #lowranceFinland #hdslive #vertikaalijigaus @wake_fishing @halla_jigheads @yepmount @karttaselain @lowrancefishing kalastus.blogaaja.fi

A post shared by Perttu Haanpää (@perttuhaanpaa) on

Kommentaarid
(Külastatud 1,889 korda, 1 külastust täna)