Vene riik müüs Helsingi laevatehase vene ettevõtjatele

Helsingi laevatehas ehk Arctech Helsinki Shipyard (AHS) läks Vene riigifirma Russian United Shipbuilding Corporationi (USC) omanduses vene ettevõtjatele kuuluva firma Algador Holdingsi omandusse. Tehingu hinda ei avaldatud.

Algador Holdingsi omanikud on vene laevandusettevõtjad Rišat Baugatdinov ja Vladimir Kasjanenko. Neile kuulub mitmeid laevafirmasid, teiste seas Venemaa suurim jõelaevanduse firma Vodohod vahendab Ilta-Sanomat.

Baugatdinov on Vene ja Kasjanenko on Belgia kodanik. Pärast tehingut saab Helsingi laevatehasest Nevsky Shipyard LLC aktsionär. Töötajad lähevad uue ettevõtte alluvusse, samuti muutuvad tehase alltöövõtjad. Uued omanikud keskenduvad Helsingi tehase eelistele, milleks on jäälõhkujad ja kruiisilaevad, edastas teates tehase juht Viktor Olerski.

Helsingi laevatehase tellimuste maht on hetkel 1,5 miljardit eurot. Selle sees on kruiisilaevad, jäälõhkujad ja LNG-tankerid.

Helsingin telakka myytiin venäläis-belgialaiselle liikemieskaksikolle

Archtechin tiedotteen mukaan kauppa tapahtuu toukokuun aikana. Sen mukaan omistajanvaihdos turvaa telakkateollisuuden jatkumisen Helsingissä. Helsingin telakka on osa Venäjän valtion omistama Russian United Shipbuilding Corporationia (USC). USC:n jo useamman vuoden ajan kerrottu yrittävän myydä Helsingin telakkaa. Osana kaupan valmisteluun liittyviä järjestelyitä AHS perustaa uuden yhtiön, Helsinki Shipyard Oy:n.

Kommentaarid
(Külastatud 266 korda, 1 külastust täna)