Vene miljardär kaebas Soome pangad kohtusse, ei suutnud maksta isegi 18 eurost juurdemakset maksuametile

Vene ja Soome kaksikkodakondsust omav Vene miljardär, president Vladimir Putini siseringi kuuluv Boriss Rotenberg kaebas Soome pangad kohtusse, kuna ei saa maksta isegi 18 euro suurust maksu juurdemakset.

Rotenberg kaebas Handelsbankeni, Nordea, Danske Banki ja Osuuspankki kohtusse selle eest, et pangad ei lase tal tehinguid teha, viidates USA kehtestatud sanktsioonidele. Euroopa Liit pole aga ärimehele sanktsioone kehtestanud, vahendab MTV.

Rotenberg taotleb endale kohtu kaudu nüüd Soome pankades teenuseid, mille pangad on USA sanktsioonide tõttu ära keelanud.

Võimetuse tõttu makseid teha ei saa miljardär maksta ise automaksu, mistõttu on tekkinud võlg 18 eurot ja see on läinud väljanõudmisele. Miljardär ei suuda Soomes maksta ka kinnisvaramaksu ega elektriarveid, seetõttu võib tema vara minna Soomes haamri alla.

Rotenbergil on Soomes korter ja suvila Porvoos. Pangad on keeldunud asja avalikult kommenteerimast.

Boriss Rotenberg on Venemaal üks mõjuvõimsamaid isikuid. Ta on üks Venemaa rikkamaid oligarhe ja kuulub president Vladimir Putini lähiringi. Meeste sõprus ulatub aastakümnete taha, kui nad harrastasid koos judot. Samas judoklubis tegi trenni ka Borissi vend Arkadi Rotenberg, kes on nii USA kui Euroopa Liidu sanktsioonide nimekirjas.

Arkadi Rotenbergile kehtestatud sanktsioonide põhjus on muu hulgas see, et ta on aidanud rahastada Venemaa mandriosa ja Krimmi ühendavat Kertši silda. Soomes kuulub Rotenbergidele suur osa Hartwall Arenast ning hokiklubi Jokerit. Boriss Rotenbergi poeg Roman Rotenberg on Hartwall Arena omanikfirma juhatuse esimees ja Jokerite juhatuse liige.

Kommentaarid
(Külastatud 350 korda, 1 külastust täna)