Välismaalaste hulgas kuritegevus kordades suurem kui soomlaste hulgas

Soome saabunud välismaalaste hulgas on kuritegevus kordades suurem kui soomlaste hulgas. Näiteks seksuaalkuritegudes kahtlustatakse iraagi mehi ligi 13 korda rohkem kui soome mehi.

Välismaalased on soomlastest rohkem seotud eelkõige varavastaste ja isikuvastaste kuritegudega. Kuriteod sõltuvad palju ka rahvusest. Näiteks somaali mehed on seotud rohkem narkokuritegudega, iraagi mehed aga seksuaalkuritegudega, vahendab Helsingin Sanomat.

Kokku registreeriti 2018. aastal Soomes 443 500 kuritegu. Neist avastati 273 600 kuritegu ja kahtlusaluseid oli 297 600. Neist kahtlusalustest 34 200 olid välismaalased.

Ulkomaalaisia epäillään rikoksista huomattavasti suomalaisia useammin – grafiikat näyttävät, miten epäilyt eroavat rikoksittain

Ulkomaalaisia epäillään Suomessa rikoksista 1,2 kertaa suomalaisia useammin, kertoo Tilastokeskus. Tilastokeskuksen tietojen mukaan Suomessa asuvat ulkomaan kansalaiset ovat suomalaisiin verrattuna erityisen usein epäiltynä omaisuusrikoksissa sekä henkeen- ja terveyteen kohdistuvissa rikoksissa. Omaisuusrikosten kohdalla epäilyjä on 8,7 tuhatta suomalaista kohti. Ulkomaalaisten kohdalla vastaava luku oli 11,2.

Kommentaarid
(Külastatud 111 korda, 1 külastust täna)