Uus info: Norra rannikult leitud valgevaal võis ikkagi olla seotud Vene luurega

Uus, satelliidipiltidel põhinev info annab tunnistust sellest, et Venemaa Barentsi mere ääres ikkagi tegeletakse mereimetajate kasutamisega sõjalisel otstarbel.

Möödunud kuul leiti Norra rannikult valgevaal, kel olid rihmadel ümber kere ja rihmadel oli kiri: „equipment of St Petersburg”. Tegemist oli tõenäoliselt rihmadega kaamera hoidmiseks. Vaal ise oli väga sõbralik ja tegi inimestele trikke, et toitu saada, vahendab Daily Mail.

Kuigi Norras on seda vaala peetud ka teraapiavaalaks, on siiani kahtlused, et looma ikkagi kasutati sõjalisel otstarbel NATO riigi järele luuramiseks. Vene kaitseministeerium on varem tunnistanud, et kasutab mereimetajaid veealusteks operatsioonideks.

Satelliidipildid näitavad, et Venemaa sõjavägi on viinud vaalad üle Olenja Guba baasi Barentsi mere ääres. Norrasse jõudnud vaal võis üleviimise käigus põgeneda. Ühtlasi annavad satelliidifotod aimu sellest, et Venemaa kasutab jätkuvalt mereimetajaid sõjalisel otstarbel. Olenja Gubas asub ühtlasi Venemaa Põhjalaevastiku allveelaevade baas. Seal on teadaolevalt ka väiksed tuumaallveelaevad, mis võivad olla pikka aega märkamatult ookeani põhjas.

Is this the top secret base that Russian ‘spy’ beluga came from?

Beluga found wearing a harness marked ‘equipment of St Petersburg’ last month It was found off coast of Norway – and was refusing to stray far from the harbour Now, Russia’s navy may have taken another pod of whales to Olenya Guba base The pictures dated from April appear to show two new pens at a pier in the base Russia moved a pod of beluga whales to a secret Arctic base around the time one of its ‘spy animals defected to Norway’, satellite images suggest.

Kommentaarid
(Külastatud 793 korda, 1 külastust täna)