Uus info: Norra rannikult leitud valgevaal võis ikkagi olla seotud Vene luurega

Uus, satelliidipiltidel põhinev info annab tunnistust sellest, et Venemaa Barentsi mere ääres ikkagi tegeletakse mereimetajate kasutamisega sõjalisel otstarbel.

Möödunud kuul leiti Norra rannikult valgevaal, kel olid rihmadel ümber kere ja rihmadel oli kiri: „equipment of St Petersburg”. Tegemist oli tõenäoliselt rihmadega kaamera hoidmiseks. Vaal ise oli väga sõbralik ja tegi inimestele trikke, et toitu saada, vahendab Daily Mail.

Kuigi Norras on seda vaala peetud ka teraapiavaalaks, on siiani kahtlused, et looma ikkagi kasutati sõjalisel otstarbel NATO riigi järele luuramiseks. Vene kaitseministeerium on varem tunnistanud, et kasutab mereimetajaid veealusteks operatsioonideks.

Satelliidipildid näitavad, et Venemaa sõjavägi on viinud vaalad üle Olenja Guba baasi Barentsi mere ääres. Norrasse jõudnud vaal võis üleviimise käigus põgeneda. Ühtlasi annavad satelliidifotod aimu sellest, et Venemaa kasutab jätkuvalt mereimetajaid sõjalisel otstarbel. Olenja Gubas asub ühtlasi Venemaa Põhjalaevastiku allveelaevade baas. Seal on teadaolevalt ka väiksed tuumaallveelaevad, mis võivad olla pikka aega märkamatult ookeani põhjas.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7075547/Is-secret-base-Russian-spy-beluga-came-Photos-reveal-Russians-built-new-whale-pen.html

Kommentaarid
(Külastatud 1,084 korda, 1 külastust täna)