Uuring: proteiinijoogid on tervisele kahjulikud

Populaarsed proteiinijoogid aitavad küll kasvatada lihaseid, aga on muul moel tervisele kahjulikud, kuna tõstavad kehakaalu, põhjustavad depressiooni ja lühendavad eluiga.

Proteiinijoogid toovad tervisele rohkem kahju kui kasu, kuna sisaldavad vaid ühte tüüpi proteiine, selgus Sydney ülikoolis läbi viidud uuringust.

Teadlased tegid selgeks, et spordijookides kasutatatavad kiire toimega aminohapped võistlevad organismis teiste aminohapetega nagu trüptofaan ning suruvad trüptofaani välja. Samas aga toodetakse organismis õnnehormooni ehk serotoniini just trüptofaanist, vahendab Daily Mail.

Serotoniin pole ainult õnnehormoon, see reguleerib ka inimese isu. Kui teadlased muutsid hiirtel proteiinijookide abil aminohapete tasakaalu, läksid hiired paksuks. Ja seoses sellega lühenes nende eluiga.

Teadlased soovitavad proteiinijookide asemel tarvitada toiduainetes sisalduvaid valkusid, süües kana, kala, kanamune, ube, läätsesid, pähkleid ja soja.

Protein shakes may lead to weight gain, depression and shorter lives

As many as two in five Americans say they drink protein shakes and drinks on a regular basis Amino acids in the supplemented drinks are supposed to encourage muscle development New research from the University of Sydney found that the proteins are effective at this – but may be bad

Kommentaarid
(Külastatud 554 korda, 1 külastust täna)