Üleskutse: soome mees, kui tuled töölt, tõsta naine lauale ja hakka panema – paljalt

Soomes on sündidega nii kehvad lood, et tehakse juba väga radikaalseid ettepanekuid. Väljaande Vaasan Ikkuna peatoimetaja Vesa Koivumäki tekitas tormi sotsiaalmeedias, kui pakkus välja, et kui mees tuleb töölt, siis viskab portfelli nurka, tõstab naise köögilauale ja hakkab teda panema – paljalt. Pärast seda võib võtta suusad jalast. Nii sündisid meie vanaisad ja -emad.

Järgneb Vesa Koivumäki arvamuslugu väljaandes Vaasan Ikkuna:

Peredesse sündis eelmisel aastal rohkem koerakutsikaid kui inimlapsi. Kennelliit registreeris eelmisel aastal ligi 50 000 kutsikat, seda on enam kui sündis lapsi – 47 577.

Labradori retriiver on soomlaste lemmik koeratõug. See ei ole nn tarbekoer, vaid lemmikloom. Labradore registreeriti eelmisel aastal 2195. Soomes on Statistikaameti andmetel ligi 700 000 koera.

Koer ei võta ära lapsesaamise võimalust, aga labrador võtab ära lapse saamise soovi, kui noor pere planeerib tulevikku. Selline on kaasaegse heaoluühiskonna olukord. Soomes on sündimus olnud juba alates 1969. aastast allpool rahvastiku taastootmise taset, mis on 2,1 last naise kohta.

Beebide osas on tulevik samuti tume. Soome noored lähevad elama keskustesse ja Helsingi piirkonda. Helsingis on sündimus Soome madalaim – 1,23.

Koerale soovitakse parimat

Soomlased hääletavad maha valitsuse, kui tervisekeskuse visiiditasu tõuseb paari euro võrra, aga erakliinikutes makstakse lemmiklooma ravi eest tuhandeid eurosid.

Väärtused on muutunud. Jussi Halla-aholt küsiti võimaluste kohta sündimuse tõstmiseks. Tal neid pakkuda ei olnud, aga ta tõi välja ühe fakti. Nimelt ütles Halla-aho, et vähene sündimus vaevab tervet tsiviliseeritud maailma. Pilk kaardile näitab, et mida paremini inimestel asjad on, seda vähem nad paljunevad.

Soomes on sündimus kukkunud koos elatustaseme kasvuga. Pärast sõda elati puuduses, aga sündis väga palju lapsi. Nüüd elatakse külluses, aga valitakse labradori retriiver.

Lõpp ilustamisele

Elame niisiis koos probleemiga, mida keegi pole olnud suuteline lahendama. Kõik katsed meelitada soomlasi „sünnitustalgutele” põrkuvad vastu feministide rünnakuid. Kõik on nii tundlikud ja valmis meelt avaldama, kui küsimus on seksis ja naiste õiguses otsustada oma keha üle, et diskussioon Soome soo jätkamisest hääbub. Keegi ei julge midagi öelda.

Kas äkki peaks soomlased minema ajas 80 aastat tagasi. Teha lõpp mõttetule vaoshoitusele ja ilustamisele. Kui mees tuleb töölt, viskab portfell nurka, tõstab naise köögilauale ja hakkab teda panema – paljalt. Pärast seda võib võtta suusad jalast. Nii sündisid meie vanaisad ja -emad.

Pääkirjoitus: Pentu päihittää pienokaisen

Pääkirjoitus Julkaistu 29.04.2019 14:29 Perheisiin tupsahti viime vuonna enemmän koiranpentuja kuin vauvoja. Kennelliitto rekisteröi vuosittain noin 50 000 koiraa, se on enemmän kuin viime vuonna syntyneiden lasten määrä 47 577. Labradorinnoutaja on Suomen suosituin koirarotu. Se ei ole ole niin sanottu käyttökoira, vaan lemmikki. Labroja rekisteröitiin viime vuonna 2 195.

Kommentaarid
(Külastatud 1,468 korda, 1 külastust täna)