Turu mees Pauli paljastas Nigeeria veebipetise – sai vastu karmi ähvarduse

26-aastane Turu mees Pauli tegeleb veebipetiste paljastamisega. Oma YouTube’i kanali kaudu ärritab ta neid, kelle eesmärk on veebis teisi petta.

Pauli kanalil on ligi 60 000 tellijat ja kõige vaadatumaid videoid on vaadatud pool miljonit korda.

Pauli ise eriti veebist asju ei telli, seetõttu pole teda ennast õnnestunud kellelgi petta. Paljud pettuseid on selliseid, kus tahetakse saada mingi summa oma kontole. Pettuste ohvrid on enamasti lihtsad inimesed, kel pole sageli raha täis hinnaga toodete ostmiseks.

Eelmisel sügisel sattus Pauli ühe Nigeeria petise peale, kes võttis ühendust WhatsAppi kaudu. Mees tahtis osta Pauli kasutatud iPhone’i ja oli valmis maksma korraliku summa, vahendab MTV.

Pauli tegi ettevaatlikuks see, et mees võttis ühendust Nigeeriast ja oli valmis maksma telefoni eest liiga head hinda. Selline tegevus on väga tavaline. Nigeeriast tehakse regulaarselt Soome müügikeskkondadesse kasutajakontosid ja üritatakse inimesi petta. Pakutakse kõrgemat hinda kui on küsitud ja ollakse valmis maksma 100 eurot postikuludeks.

Pauli haistis pettust, aga mängis kaasa. Asjad arenesid sinnamaale, et mees saatis Paulile tõendi PayPali kaudu tehtud makse kohta. Pauli märkas, et see tõend oli võltsinud ja vigu täis.

Pauli andis teada, et saatis telefoni ära ja läkitas nigeerlasele veel pilte oma Saabist. Nigeerlane jäi uskuma, et Pauli talle tegelikult ka telefoni saatis. Pauli panigi paki teele, aga sinna sisse pani ühe katkise telefoni, mõned Saabi pildid ja tahvli Fazeri šokolaadi. Juurde pani ta kirja, kus oli selgitatud, kuidas pakk sai teel kannatada.

Ühtlasi võttis Pauli ühendust ühe tuttava nigeeria mehega, et too paneks telefoni ostja uksele kirja, kus oli märgitud soome keeles, et Soome postifirma Posti tahtis kirja kohale toimetada, aga see ei õnnestunud.

Lõpuks sai mees Pauli paki kätte, kus olid katkine telefon, Fazeri sinine šokolaad ja pakk Saabi pilte. Siis sai Nigeeria mees aru, et hoopis teda on petetud. Mees oli veel küsinud Postist, et mida see peaks tähendama ning Postist oli öeldud, et meest on petetud. Nigeeria mees võttis pärast seda Pauliga ühendust WhatsAppi kaudu ja oli väga vihane. Nigeeria mees ähvardas, et paneb Pauli Saabi põlema.

Pauli tunnistab, et teda need ähvardused ei hirmuta, kuna enda isikuandmeid pole ta kellelegi välja andnud. Samuti on vähetõenäoline, et keegi tuleb teda pettuses süüdistama, kui on ise käitunud valesti.

Kuidas asi käis, saab vaadata videost:

Kommentaarid
(Külastatud 374 korda, 1 külastust täna)