Töötu mees ostis Soomes kalli eramaja ja mitu autot – hiljem selgus, et kauples Subutexiga

Politsei konfiskeeris seoses kuriteo uurimisega välismaalt pärit elukaaslastelt mitmesaja tuhande euro väärtuses vara. Vantaal elavaid isikuid kahtlustatakse suures koguses Subutexi tablettide maaletoomises ja müümises.

Juhtunuga seoses konfiskeeris politsei ligi 15 000 Subutexi tabletti, 250 000 eurot sularaha, ligi 300 000 eurot maksva kinnistu ning muud vara, sealhulgas kolm sõidukit 60 000 eurot väärtuses.

Konfiskeeritud Subutexi tablettide väärtus on tänaval ligi 549 000 eurot, vahendab MTV.

Sündmused hakkasid hargnema, kui politsei leidis detsembri algul Jakomäki piirkonnast maastikult suure koguse Subutexi tablette.  Sinna toodi ka hiljem tablette, mis kõik samuti konfiskeeriti.

Politsei sai teada, et tabletid oli kohale toimetanud üks Vantaal elav mees. Mees võeti kinni veebruarikuus Katajanoikka sadamas, kui ta naasis Prantsusmaalt Soome. Mehe autost saadi kätte ligi 15 000 Subutexi tabletti.

Pärast kinnivõtmist korraldati mehe ja tema naise kodus läbiotsimine, mille käigus leiti veel sadu Subutexi tablette ja 250 000 eurot. Sularaha ja tabletid olid peidetud maja lae alla soojustuse vahele.

Mees oli ostnud sularaha eest maja 2017. aastal ja seda mitmete kümnete tuhandete eest remontinud 2018. aastal. Mees ja naine olid saanud aastatel 2017-2018 endale märkimisväärselt vara, kuigi nad olid ametlikult töötud ja ilma püsiva sissetulekuta.

Mees tegi 2017-2018. aastal mitmeid tablettide ostureise Kesk-Euroopasse, valdavalt Belgiasse ja Prantsusmaale. Naine oli samuti vahetevahel kaasas.

Antud kuriteoga seoses on olnud vahi all kokku neli inimest, kellest üks on saanud 2 aasta ja 4 kuu pikkuse vangistuse, kuna käis Subutexi tablette jaanuaris maastikult ära toomas. Abielupaar on jätkuvalt vahi all.

Kommentaarid
(Külastatud 1,434 korda, 1 külastust täna)