Täna on paljudel soomlastel püha – miks see nii on?

Täna peavad paljud soomlased püha. See on paljude jaoks täiendav puhkepäev, mida täna veedetakse.

Evangeelse luteriku kiriku jaoks oli tänane Taevaminemispüha veel 19. sajandil üks tähtsamaid pühasid. See oli rahvasuus nii suur püha, et isegi rohi ei kasvanud.

Kristuse taevaminemise püha tähistatakse 40 päeva pärast ülestõusmispüha. Pärast mitmeid ilmumisi oma jüngritele võetakse Kristus nende silme all taevasse. Jeesus annab oma jüngritele tõotuse, et neile saab osaks Püha Vaimu and ja annab jüngritele käsu ristida kõik rahvad maailmas ning viia kristlik kuulutus kõikjale maailma laiali.

Taevaminemispühaga algab kümnepäevane Püha Vaimu väljavalamise ehk Nelipüha ootusseaeg. Nelipüha on 10 päeva pärast Taevaminemispüha. Nelipüha on ametlik puhkepäev nii Soomes kui paljudes teistes Euroopa riikides. Kristlased on nelipüha tähistanud juba 1700 aastat.

Kommentaarid
(Külastatud 539 korda, 1 külastust täna)