TÄHELEPANU! Soome politsei suurendab valvet noorte järele kogu maal

Eeloleval nädalavahetusel on Soomes koolide lõpetamised ja peod ning suvepuhkuste algus, mistõttu valvab politsei noorte järele üle terve maa.

Politsei andis teada, et kontrollib nädalavahetusel eriti alkoholi tarvitamist noorte hulgas. Valvatavad kohad on noorte kohtumispaigad nagu laste mänguväljakud ja lasteaedade ning koolide hoovid.

Politsei valvab mitmetes piirkondades koostööd kohalike noorsoo- ja sotsiaaltöötajatega. Tihendatud valvega püütakse ära hoida alkoholi kättesaadavust alaealistele ning alkoholi tarvitamist alaealiste hulgas.

Politsei paneb ka lapsevanematele südamele, et nad jälgiksid laste tegevust ning aitaksid ära hoida alkoholi tarvitamist. Enamus lapsi ja noorukeid tähistab kooli lõppu siiski korralikult ja kainelt.

Politsei paneb ühtlasi lapsevanematele südamele, et nad oleksid vajadusel telefoni teel kättesaadavad 1. juuni õhtul ja vastaksid ka tundmatutelt numbritelt tulevatele kõnedele. Kõne võib tulla politseilt või noorsootöötajalt.

Politsei varasema kogemuse põhjal tarvitavad paljud noored koolilõpupidudel alkoholi esimest korda elus. Kogenematud tarvitajad ei oska hinnata alkoholi mõju, mistõttu võib järgneda mürgitus. Joobes noorukitel on ühtlasi oht sattuda kuriteo ohvriks.

Politsei tuletab meelde, et alkoholi vahendamine alaealistele on kuritegu. Politsei paneb täiskasvanutele südamele, et nad ei annaks noortele alkoholi. Ühtlasi tuletab politsei meelde, et alla 18-aastaste alkoholi tarvitamise kohta saadetakse alati teade lapsevanematele ja lastekaitsele. Lisaks sellele järgneb keskmiselt 40 euro suurune trahv.

Alates 2010. aastast on politsei koolilõpuüritustel korjanud alaealistelt ära 2000-2500 liitrit eri alkohoolseid jooke. Lastekaitseteateid tehakse igal aastal 700-1200. Alkoholi tarvitamise juhtumite arv on alaealiste hulgas viimastel aastatel langenud.

Helsingin poliisi on Twitter

Poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä ensi viikonloppuna koko maassa, kun nuoret juhlivat koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista. 🚓 Haluamme muistuttaa nuoria ja vanhempia seuraavista asioista: https://t.co/0GW2P0VRTq

Kommentaarid
(Külastatud 215 korda, 1 külastust täna)