Tagaotsitav kurjategija Mike Soldier toodi politsei saatel Soome

Interpoli kõige tagaotsitumate Most Wanted nimekirjas olnud soomlane Mike Soldier toodi politsei saatel Soome.

Vanglakaristusest hoidunud ja uues kuriteos kahtlustagav Soldier saadi kätte Albaaniast ning ta istub praegu Pasila politseivanglas, vahendab Iltalehti.

Soldier, varasema nimega Mertsi Allan Isberg toodi Albaaniast lennukiga Soome kahe keskkriminaalpolitsei töötaja saatel eelmise nädala kolmapäeva õhtul. Helsingi politsei oli tal vastas ning ta toimetati Pasila politseivanglasse.

Soldier kuulati neljapäeval üle ning reedel vangistati kohtu otsusega. Kohus oli ta juba varem seoses väljapressimise juhtumiga tagaselja vanglasse mõistnud.

Soldieri kahtlustatakse Albaanias olles ühelt Helsingi mehelt raha väljapressimises. Kannatanult on nõutud 6000 eurot seoses politseile kaebamisega. Tegemist oli narkokuriteoga. Kahtlustuse kohaselt ütles Soldier edasi makse tingimused ja kui ei maksta, siis lubas „põlved sodiks peksta”.

Kui mees ei maksnud, pandi ta autosse, kust helistati Soldieri numbrile. Soldier olevat öelnud, et kui raha ei maksa, siis lastakse üks põlv läbi. Üks põlv tuhat, teine tuhat. Helsingis olnud Soldieri partnerid tabati otse teolt. Soldierile saadi jälile meeste mobiiltelefonide andmete põhjal.

Politsei andmetel anti Soldier Soomele välja tavapärase loovutusmenetluse kaudu. Uurimine Soldieri süüasjas on peaaegu valmis, ainult mõned ülekuulamised on vaja veel ära teha. Süüdistus peaks esitatama 30. maiks.

Interpolin etsintäkuuluttama Mike Soldier tuotiin Suomeen poliisisaatossa – “Vaikenee kuulusteluissa”

Interpolin Most Wanted -listalla ollut Mike Soldier tuotiin Albaniasta Suomeen kahden poliisin saattamana. Vankilaa paossa ollut ja uudesta törkeästä rikoskokonaisuudesta epäilty Soldier istuu parhaillaan Pasilan poliisivankilassa.

Kommentaarid
(Külastatud 540 korda, 1 külastust täna)