Suvine torm raputas täna Soomet – tuul tahtis juuksed peast ära viia

Tugev torm on täna võtnud elektri tuhandetelt Soome majapidamistelt. Õhtuks tuul vaibub, aga homme võib see põhjustada probleeme koolide lõpetajatele.

Täna on puhunud tormituul põhiliselt Soome kesk- ja põhjaosas. Kõige tugevam tuul oli Pohjanmaa rannikul ja Lõuna-Lapi ning Kainuu tundrutel, vahendab MTV.

Tugev tuul langetas puid ning takistas maantee- ja rongiliiklust. Kesk-Soomes aitas tuul kaasa turbaettevõttes puhkenud tulekahju levikule. Raahes viis tuul pealt politseimaja katuse. Õhtul oli elekter ära veel ligi 5000 majapidamisel.

Kõige tugevam tuul puhus hommikul Hailuotol – 33,6 meetrit sekundis. Tavaliselt on sel ajal tormituuled seotud äiksega, aga seekord oli tegemist tavalise tormiga. Tugevam torm on läbi, aga tugev tuul püsib, mis võib tekitada probleeme homsetel koolilõpupidudel.

Tugev tuul vaibub Soomes alles järgmise nädala alguses.

Aki Heiskanen on Twitter

hailuoto lauttarannan tyrskyjä juuri ennen lautan liikennöinnin katkeamista. Lautta kyllä lähti liikkeelle mutta palasi pian takaisin ja liikennöinti laitettiin tauolle tuulen vuoksi! https://t.co/qwKdGftfNW

Kommentaarid
(Külastatud 258 korda, 1 külastust täna)