Soomlased mõtlesid välja imevidina, mis peseb ja koorib kartulid minutiga

Ilmselt on paljud inimesed näinud vaeva kartulite pesemise ja koorimisega, mis on äärmiselt ebamugav ja aeganõudev. Nüüd on aga soomlased välja mõelnud lihtsa asja, millega on võimalik kartulid puhtaks saada ühe minutiga.

Asja nimi on potturi ja see on plastist kohver, millel on küljepeal augud sees. Kartulid pannakse kohvrisse sisse ja liigutatakse kohvrit vees. Asi näib toimivat. Seda on eriti mugav kasutada suvilas. Nüüd arvatakse, et sellest saab soomlaste seas sama levinud toode nagu Fiskarsi kirves.

Asja välja mõelnud soomlaste nimed on Vesa-Pekka Kiiskinen, Vesa Korjus ja Matti Rautkivi. Kolme sõbra firma sai nimeks Pari Vesaa ja Masa Oy.

Potturi nimi tuleb sõnast potu, mis on kartul slängis. Potturit saab osta veebist ja see maksab 20 eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 891 korda, 1 külastust täna)