Soomes suri Korea suursaadik, haigus arenes väga kiiresti

Soomes suri eelmisel nädalal värske Korea suursaadik Moon Duk-ho, kelle verevähk arenes väga kiiresti.

58-aastane suursaadik suri müeloomilise leukeemia tagajärjel. Haigus arenes väljaande The Korea Times andmetel nii kiiresti, et teadvuse kaotanud mees viidi eelmise nädala esmaspäeval haiglasse. Ta suri Helsingi ülikooli haiglas, kus teda raviti.

Tegemist on pahaloomulise verehaigusega, mis esineb 60-70-aastastel. Haigus toob ilma ravita kaasa surma mõne nädalaga.

Moon asus suursaadikuna ametisse alles novembris. Enne seda oli ta diplomaatilisel tööl USA-s, Prantsusmaal, Iraagis ja Vietnamis. Mooni surm tõusis esile neljapäeval toimunud suursaadikute vastuvõtul presidendilossis, kus president Sauli Niinistö võõrustas Soomes viibivaid saadikuid koos abikaasadega. Niinistö märkis Mooni ära kohe pidukõne alguses. Mooni jäid leinama abikaasa ja kaks last, poeg ja tütar.

Korean ambassador to Finland dies

South Korean Ambassador to Finland Moon Duk-ho died on Tuesday afternoon at a hospital in Helsinki. He was 58.The Korean Embassy in Helsinki said Wednesday Moon had been undergoing treatment for acute myeloid leukemia at Helsinki University Hospital.He was carried to the hospital after collapsing suddenly on April 22.

Kommentaarid
(Külastatud 197 korda, 1 külastust täna)