Soomes pannakse kokku 300 000 eurot maksvaid superelektriautosid

Lõuna-Soomes pannakse kokku ligi 700-hobujõulisi ja 300 000 eurot maksvaid superelektriautosid Tritium. Projektis löövad kaasa Mika Salo ja Kyösti Kakkonen.

Praegu on olemas vaid üks bensiinimoorotiga prototüüp, aga elektriautode ehitusega tahetakse algust teha suve jooksul. Esimene auto on juba müüdud Espoosse, vahendab Hesingin Sanomat.

Ettevõttes Finnluxury valmistatud autol on peal Chevy V8 bensiinimootor, aga juba tegeletakse elektriauto loomisega. Esimene elektriauto on müüdud ja see sõidab suvel tõenäoliselt juba Soomes ringi.

Tegemist pole siiski päris superautoga, sest sellel on suur pagasiruum, kuhu mahub kaks golfikotti. Nii suurt pagasiruumi pole isegi paljudel tavalistel sõiduautodel. Suurt pagasiruumi võimaldavad pisikesed, aga võimsad elektrimootorid.

Tritiumi puhul on erinev ka see, et klient saab kõik algusest lõpuni tellida. Auto sisutus on kinnitatud supermagnetitega, mistõttu on seda lihtne vahetada.

Firmas Finnluxury valmistatav Tritium on pea 100 protsenti Soome toode. Auto disain ja kere vamistamine toimuvad kõik Soomes. Auto peadisainer on välismaalane ja paljud komponendid nagu akud, elektrimootor, rattad ja pidurid tulevad välismaalt, aga kõik muu on Soomest.

Auto audiosüsteem on valmistatud Soomes, sisustus on Soomes tehtud ja mõõtevahendid on samuti Soome päritolu.

Projekt algas 6 aastat tagasi ja see on maksnud juba päris palju. Esimese raha panid sisse asutajad Jussi Kakkonen ja Alexandra Galašenkova, ülejäänu on investoritelt. Ühed suuremad investorid on Tokmanni kauplusteketi asutajad  Kyösti ja Kari Kakkonen. Projekti on kaasatud ka Janne Vertanen ja Soome F1 staar Mika Salo. Autosid on plaanis esialgu toota 12 tükki aastas.

Uusmaalaisen teollisuushallin kätköissä rakennetaan 300 000 euron supersähköautoa

Eräällä Uudellamaalla sijaitsevalla pienteollisuusalueella on käynnissä suomalaisittain harvinainen projekti. Teollisuushallin suljettujen ovien takana on valmistunut prototyyppi uudesta superautosta. Hallissa komeilee matala ja uljas kaksivärinen superauto, Finnluxuryn valmistama Tritium. Prototyyppi on tällä hetkellä varustettu Chevroletin V8-bensiinimoottorilla, mutta Tritiumista nähdään sähköversiokin. “Täyssähköversio tulee olemaan se juttu. En usko, että Euroopassa myymme juurikaan autosta bensiinimoottoriversiota”, Finnluxuryn Jussi Kakkonen sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 553 korda, 1 külastust täna)