Soomes on taksohind kerkinud lausa pööraseks: Espoost 45 km kaugusele lennujaama maksis sõit 236 eurot

Pärast turu avanemist on Soomes taksosõidu hind kerkinud lakke: inimene kirjeldab juhtumit, kus Espoost 45 kaugusele lennujaama maksis sõit 236 eurot.

Taksojuht oli ette ja taha vabandanud, et sõit on nii kallis, aga nii see oli. Veel nädal tagasi oleks sõit maksnud 130-150 eurot, aga seoses sellega, et seisuaeg on kallinenud, maksabki taksosõit palju.

Reisijad, kes takso peal olid tundsid end Soomes esimest korda petetuna. Muidu on tavaliselt nii, et soomlased tunnevad end välismaal taksoga sõites petetuna, nüüd on sama tunne kodus, vahendab MTV.

See hind oli Kovaneni taksol ja taksofirma juht ütles, et nädal tagasi tõsteti hindu. Süsteem olevat sama, mis Taksi Helsingil.

Hiljem siiski asja kontrolliti ja väideti, et juht oli teinud hinnastamisel vea ja võtnud sõidu eest 90 eurot liiga palju, mis tagastatakse kliendile. Sellele vaatama klient enam Kovaneni teenust ei kasuta.

Lisaks Kovanenile ja Taksi Helsingile on ka Lähitaksi võtnud pärast turu avanemist kasutusele süsteemi, kus hind sõltub nii sõidu pikkusest kui kestusest. Taksohind on tõusnud pärast turu avanemist Soomes tervikuna 7 protsendi võrra, Lõuna-Soomes aga veelgi rohkem.

Kommentaarid
(Külastatud 783 korda, 1 külastust täna)