Soomes ollakse ärevil: Eesti langetab juba 1. juulist alkoholi aktsiisi 25 protsenti

Soomes tekitab ärevust teade, et Eestis on kavas alates 1. juulist langetada alkoholi aktsiisi 25 protsendi võrra. See tähendab, et joogid muutuvad oluliselt odavamaks ning soomlased võivad taas hakata Eestis alkoholi järel käima.

Aktsiisi vähenemine tähendab, et pooleliitrine pudel õlut läheb Eestis 12,69 senti odavamaks. Pooleliitrise viinapudeli hind langeb 1,5 eurot. Tallink ja teised laevafirmad kavatsevad pärast seadusemuudatust kohe hindu alandada, vahendab Taloussanomat.

Vaatamata aktsiisi langetamisele oleks hind ikkagi kõrgem kui mõned aastad tagasi. 2017. aastal tõusis Eestis õlleaktsiis 70 protsenti ja veiniaktsiis 45 protsenti. Küll aga väheneb vahe Lätiga pea olematuks.

Eesti valitsuskõnelustel jäi esialgu planeeritud 10-protsendiline tubakaaktsiisi tõus 5 protsendi peale.

Viro alentaa alkoholiverotusta rajusti – Virolaismediat: näkyy varustamoissa saman tien

Viro aikoo laskea sekä vahvojen että mietojen alkoholijuomien valmisteveroa 25 prosenttia, uutisoi virolainen ERR-lehti. Parhaillaan käynnissä olevissa budjettineuvotteluissa on sovittu, että uudistus tulee voimaan jo heinäkuun ensimmäinen päivä. ERR: n mukaan maan sosiaali- ja terveysministeri Tanel Kiik vastusti muutosta. Valmisteveron 25 prosentin vähennys tarkoittaa, että viisiprosenttinen puolen litran olut laskee 12,69 senttiä.

Kommentaarid
(Külastatud 195 korda, 1 külastust täna)