Soomes lasti maha linna sattunud hunt – käitus nagu äraeksinud koer

Kuopios tiheasustusega linnaosades ringi ekselnud hunt lasti teisipäeva õhtul maha ühes eramaja hoovis. Politsei ja kohalikud jahimehed jälitasid hunti terve teisipäevase päeva.

Hunti hakati taga ajama vihjete peale, et loom oli kõndinud inimestest vaid kümne meetri kaugusel ning ei teinud neist väljagi. Metsloom ei hoolinud isegi jalgratturitest, kes möödusid paari meetri kauguselt, vahendab Ilta-Sanomat.

Jalakäijad ja hunt olid teineteisega tänaval tõtt vaadanud. Hunt käitus nagu äraeksinud koer ja tiirutas inimeste vahel ringi. See ei olnud normaalne metslooma käitumine.

Arvatavalt oli loom tulnud Kuopiosse lõuna poolt ning eksles linnas ringi. Hunt oli jooksnud ka maantee peal ja ei osanud autosid karta. Tegemist oli ilmselt noore loomaga, kes oli oma pesitsuspiirkonnast väljapoole sattunud.

Selline erakordne käitumine ei jätnud politseile alternatiivi. Loom otsustati hukata, kui ametivõimud leidsid, et ta käitub imelikult. Otsus ei sündinud kergelt, hukkamine oli viimane võimalus. Algul püütakse loom ära ajada, aga see ei olnud võimalik. Loom ei olnud agressiivne, aga politsei otsustas lähtuda põhimõttest, et parem karta kui kahteseda. Looma puhul võib käitumine muutuda hetkega.

Politsei lasi looma maha Päiväranta rajoonis kell 22.24. Lask tehti läbi kaaludes ja turvalises suunas. Pärast seda selgitati majaomanikule, mis oli juhtunud. Noor loom otsis arvatavalt omale uut elukohta või elukaaslast. Nooruse rumalusest jõudis ta lõpuks kohta, kust enam välja ei pääsenud.

Kuopiossa ammuttu susi käyttäytyi kuin eksynyt koira: “Jalankulkija ja susi olivat tuijotelleet toisiaan pitkään silmiin”

Poliisi sai tiistaina poikkeuksellisen jäljitystehtävän Kuopiossa, kun alueella liikkui lukuisten havaintojen mukaan erikoisesti käyttäytyvä, liki kesyn oloinen susi. Itä-Suomen poliisi ja paikallinen suurriistavirka-apu (SRVA) jäljittivät sutta tiistain ajan. Lopulta tehtävä päättyi suden lopettamiseen ampumalla. Poliisille alkoi sadella sudesta vihjeitä, kun jalankulkijat kohtasivat tien varrella pulssia nostattavan näyn.

Kommentaarid
(Külastatud 251 korda, 1 külastust täna)