Soomes keelati 30 aastat tagasi ära Teknose värvi reklaam – see oli pesulaudade kättemaks

Soomes räägitakse siiani, kuidas 30 aastat tagasi keelati ära Teknose Panu värvi reklaam, kuna selles osales liiga suurte rindadega naine.

Nüüd, 30 aastat hiljem peab reklaamis osalenud Anne Marie seda pesulaudade kättemaksuks. Keegi oli kaevanud turujärelvalvele ja lõpuks tehti otsus, et reklaam kujutab naist halvas valguses, kuna rinnad on liiga esil.

Reklaamis osalenud Anne Marie, kes täna on 58-aastane aktiivne naine aga nii ei arva. Ta oli elanud 1980ndatel aastatel koos prantslasest elukaaslasega Aafrikas, kes otsis seal teemante, pärast seda naasis naine Soome 1990ndate alguses majanduskriisi ajal. Kuivõrd tööd ei olnud, siis võttis ta vastu pakkumise osaleda reklaamis. Neine sai paaripäevase töö eest kokku 5000 eurot, mis oli tollal suur raha, vahendab Iltalehti.

Raklaamis olid naisel jalas lühikesed püksid ja seljas ilma õlapaelteta päevitusriided. Reklaami keelamist peab naine pesulaudade kättemaksuks. Pärast tõusnud skandaali sai naine aga kuulsaks. Ta tuuritas mööda värvipoode ja tantsulavasid. Paljud tahtsid temaga tutvust teha, aga tal oli oma mees olemas.

Pärast modellikarjääri lõppu töötas naine ettekandjana. Tal eemaldati kilpnäärme kasvaja ning ta alustas ettevõtjana kosmeetika valdkonnas. Ta peab Helsingi piirkonnas neljas kohas kosmeetikasalongi. Kui ta oleks noorem, õpiks koolis juurde veel jalgade hooldust. Kosmeetikuna saab ta hooldada vaid terveid jalgu, aga hooldajana võiks tegeleda kõigi jalgadega ning käibemaks oleks null protsenti.

Naisel lapsi pole, aga kodus on papagoid, kes on laste asemel. Esimese papagoi võttis omale juba Aafrikas Kongos elades. Tal on olnud korraga lausa viis papagoid.

“Se oli lattarintaisten naisten kosto!” Muistatko vielä Panu-tytön, jonka rintavarustus johti markkinaoikeuden kieltoon? Tältä hän näyttää nyt

Teknoksen maalimainoksista Panu-tyttöineen on vierähtänyt lähes kolme vuosikymmentä, mutta otsatukka, punaiset huulet ja hymy ovat entisellään. 1990-luvun alun lamavuosien mainosten Panu-tyttönä tutuksi tullut Anne Marie Ellin-Laitinen, 58, elehtii vilkkaasti ja puhuu paljon. Tämä nainen ei pelkää näkyä ja kuulua. – Tosin iän myötä olen ruvennut pukeutumaan peittävästi.

Kommentaarid
(Külastatud 460 korda, 1 külastust täna)