Soomes hakatakse trahvima ka neid autojuhte, kes ei jälgi teed ja tegelevad rooli taga muude asjadega

Soomes hakatakse alates järgmisest aastast trahvima kiiruskaamera pildi põhjal ka neid juhte, kes ei jälgi korralikult teed ning tegelevad rooli taga kõrvaliste asjadega.

Soome politsei liiklusturvalisuse juht Dennis Pasterstein postitas sotsiaalmeediasse näitliku pildi, kus rekkajuhi pilk on suunatud käes olevale telefonile. Pasterstein lisas, et selliste asjade eest hakatakse alates 1. juunist 2020 juhtidele trahve saatma.

Järgmisest aastast jõustub seadusemuudatus, mille järgi on võimalik kiiruskaamera pildi põhjal saata trahvinõudeid ka muude rikkumiste eest. Ka praegu on võimalik sellise asja eest juhti trahvida, aga selleks tuleb juht kutsuda jaoskonda. Politseil pole võimalik aga selliste asjadega tegeleda. Järgmisest aastast see enam vajalik pole ning trahvinõuded saab kohe välja saata.

Pasterstein viitas ka võimalusele, et rooli taga hakatakse jälgima kõiki juhte, mitte ainult neid, kes kiirust ületavad. Uutes kiiruskaamerates on olemas ka live-pildi funktsioon. Uued kaamerad võetakse kasutusele käesoleva aasta suve jooksul, vahendab Helsingin Sanomat.

Dennis Pasterstein on Twitter

Katse ja keskittyminen on taas tässä tapauksessa jossain aivan muualla kuin ajamisessa. Valistus ei mene perille, vaikka kuljettajat tietävät riskit. 1.6.2020 alkaen alamme lähettämään matkapuhelimen käytöstä ajon aikana liikennevirhemaksuja.

Kommentaarid
(Külastatud 186 korda, 1 külastust täna)