Soomes algas kampaania sünnituse käigus toimuva vägivalla vastu

Soomes algas kampaania sünnituse käigus toimuva naiste-vastase vägivalla vastu ja seda peetakse omamoodi #metoo kampaania jätkuks.

Nimelt teevad nii arstid kui ämmaemandad sünnituse käigus protseduure ja uuringuid, milles pole varem sünnitajaga kokku lepitud. Näiteks kuulevad sünnitajad alles pärast sünnitust, et neile on tehtud lahkliha lõige, vahendab Helsingin Sanomat.

Samuti tehakse naistele peale sünnitust ilma tuimestuseta rebendite õmblusi, kus naist hoitakse vägisi kinni. Valu kuulub sünnituse juurde, aga see muutub vägivallaks, kui valu muutub talumatuks või ei pakuta piisavalt tuge.

Seda kutsutakse Soomes sünnitusvägivallaks ja naised julgevad nüüd sellest rääkida. Vägivalla juurde kuulub ka näiteks see, kui sünnitaja üle haiglas naerdakse või ilgutakse, kui naine esitab enne sünnitust oma soovide nimekirja. Sünnitusvägivald sarnaneb paljuski seksuaalse vägivallaga, mille vastu on suunatud #metoo kampaania. Sünnitusel toimuvad asjad samuti naise jaoks õrnas ja intiimses piirkonnas.

Kommentaarid
(Külastatud 940 korda, 1 külastust täna)