Soome toll hoiatab eluohtlikke opioide sisaldavate võltsitud ravimitablettide eest

Soome toll on konfiskeerinud võltsitud ravimitablette, mis sisaldavad eluohtlikku opioidi U-47700 ja muid mõjuaineid.

Võltsitud ravimid on sisse toodud põhiliselt isiklikuks kasutamiseks, aga on võimalik, et nad on jõudnud mustale turule.

Toll on viimase kahe aastaga konfiskeerinud võltsitud tablette, mis välimuselt meenutavad alprasolaami nime kandvat bensodiasepiini. Alprasolaami kasutatakse depressiooni, masenduse ja paanikahäirete raviks. Tollilabori andmetel on leitud tablettidest kanget opioidi U-47700, mis on eluohtlik ja seda on keelatud tarvitada. Seda ainet sisaldavad tabletid meenutavad välimuselt ka Xanaxi nime kandvaid ravimitablette.

Toll on konfiskeerinud ka muid bensodiasepiini preparaate, mis sisaldavad ka teisi aineid. Lisaks on leitud sealt sünteetilisi narkootikume ja antihistamiine. Suurem osa nendest tablettidest meenutavad välimuselt Xanaxi ja Valiumi tablette.

Võltsitud ravimitabletid on ostetud välismaistest veebidest ning nad on toodud Soome posti- või rahasaadetistega. Enamikul juhtudel on tellija eraisik, kes tarvitab neid tablette enda tarbeks. On aga võimalik et võltsitud tablette on toodud sisse edasimüügiks.

Kommentaarid
(Külastatud 322 korda, 1 külastust täna)