Soome toidufirma hakkab töötajatele maksma iga päev 500 eurot jootraha, kuna kliendid ei taha maksta

Jootrahakultuuri puudumise tõttu Soomes hakkab firma NoHo Partners Oyj oma töötajatele ise jootraha ehk tippi maksma. Alates juunikuust saab iga päev üks töötaja 500 eurot.

NoHo juht Aku Vikström ütles, et sellega tahetakse töötajaid tunnustada olukorras, kus Soomes puudub jootraha maksmise kultuur, vahendab Kauppalehti.

Kliendid saavad heast teenindusest teada anda, et julgustada kiitmise kultuuri, mis Soomes pole samuti eriti levinud. Samas on töö söögikohtades väga raske, mistõttu vajavad töötajad tagasisidet ja motiveerimist.

Eesmärk on luua süsteem, kus kliendid saavad kaasa aidata töötajatele hea teeninduse eest preemiate määramisel. Põhitähelepanu on ettekandjatel, aga tunnustada saab ka köögitöötajaid ja kokkasid. Preemia saab töötaja kätte koos palgaga.

Vikströmi väitel võiks 500 eurot olla see summa, mis inimest motiveeriks. NoHo gruppi kuulub Põhjamaades ligi 220 söögikohta. Soomes on tuntumad näiteks Savoy, Elite, Teatteri, Hanko Sushi ja Löyly.

Ravintolayhtiö alkaa palkita työntekijöitään 500 eurolla joka ainoa päivä – “Tämä on vastine tippikulttuurille, jota ei Suomessa ole”

Ravintolayhtiö NoHo Partners Oyj kertoo jakavansa henkilöstölleen tunnustusta rahallisessa muodossa. Yhtiö huomioi yhtä työntekijää vuoden jokaisena päivänä 500 euron summalla. Lisäpalkkioita aletaan jakaa kesäkuussa. NoHon toimitusjohtajan Aku Vikströmin mukaan hankkeella halutaan nostaa arvostusta ravintolatyöntekijöitä kohtaan. “Tämä on vastine tippikulttuurille, jota Suomessa ei ole. Täällä ei juuri erikseen palkita hyvästä suorituksesta,” Vikstöm kertoo.

Kommentaarid
(Külastatud 443 korda, 1 külastust täna)