Soome politseitöötajaid kahtlustatakse raskes kuriteos – peksid inimest nii, et elutegevus lakkas

Politseinikku ja kahte valvetöötajat kahtlustatakse arestimajja toodud mehe peksmises nii tugevalt, et inimesel elutegevus teatud ajaks lakkas.

Peksmine oli Lahti politseijaoskonnas laupäeval, 3. veebruaril. Patrull oli kinni võtnud purjus mehe. Mees oli vastu puigelnud, mille tõttu pandi talle käerauad, vahendab Iltalehti.

Mees jätkas vastu puiklemist ka vastuvõturuumis, mistõttu veeti ta mitmekesi kongi. Vastupuiklemine jätkus ka kongis, mistõttu mees suruti jõuga vastu maas olevat plastkattega madratsit. Sündmused on salvestatud valvekaamerasse. Salvestiselt on näha, kuidas üks politseinik lõi meest rusikaga kehasse, sel ajal kui teised teda kinni hoidsid.

Keset kähmlust vajus mees järsku elutuna põrandale. Kannatanut hakati elustama ja samal ajal kutsuti kiirabi. Kannatanu elutegevus teatud ajaks lakkas, aga ta suudeti elustada. Pärast seda viidi 1990. aastal sündinud kannatanu kiirabiga haiglasse.

Valvekaamera salvestise ja meditsiiniliste tõendite alusel on alustatud kriminaalasja ja eeluurimist. On alust kahtlustada, et kolm meest surusid kannatanu ülakeha vastu madratsit nii tugevasti ja nii pikalt, et inimesel tekkis hapnikupuudus.

Juhtumit uuritakse kui kolme raskekujulist vägivallategu. Kahtlusalused on Häme politseijaoskonna vanemkonstaabel ja kaks jaoskonnas töötavat valvetöötajat.

Prokuröri väitel on küsimus selles, kas hapnikupuudus tekitati tahtlikult või on küsimus kehavigastuse tekitamises. Kahtlusalune vanemkonstaabel on ajutiselt töölt kõrvaldatud. Kaks valvurit on aga oma töökohal edasi.

Poliisi epäiltynä vakavasta rikoksesta: putkaan tuotu pahoinpideltiin niin, että elintoiminnot lakkasivat

Poliisin ja kahden vartijan epäillään pahoinpidelleen törkeästi putkaan tuodun humalaisen miehen. Uhrin elintoiminnat ehtivät lakata väkivallan seurauksena.

Kommentaarid
(Külastatud 330 korda, 1 külastust täna)