Soome politsei hakkas uurima noorte põlissoomlaste kahtlusalust rassistlikku teadet

Noored põlissoomlased avaldasid mustanahalisi inimesi kujutava Euroopa Parlamendi reklaami juures sotsiaalmeedias järgmise teate: Vali põlissoomlasi, et tulevik poleks selline.

Noorte põlissoomlaste sissekanne on äratanud Soomes palju imestust. Helsingi politseijaoskonna vihakõne uurimisgrupi juht ütles, et asja kohta on tehtud kuriteoteade. Kahtlusalune kuritegu puudutab viha õhutamist rahvusrühma vastu. Asja kohta on edastatud teade prokuratuurile ning asjaga hakkab tegelema ringkonnaprokuratuur.

Soome asjatundjate väitel on tegemist rassistliku avaldusega, mistõttu politsei seda uurima hakkaski. Teade on rassistlik, kuna selles on välja öeldud, et põlissoomlased ei salli tumedanahalisi soomlasi.

Noorte põlissoomlaste juht ütles, et teate eesmärk on tekitada arutelu Euroopa ja Soome tuleviku teemal. Tegemist oli Euroopa Liidu poolt kinni makstud reklaamiga, aga põlissoomlased tahaks arutleda, kas Soome tuleviku üle otsustab Euroopa Liit või Soome. Põlissoomlaste arvates peaks otsustama Soome ise.

Põlissoomlaste juhi Jussi Halla-aho väitel aga on pildi jagamine tarbetu provotseerimine. Halla-aho on ka varem erakonna noortega sellistel puhkudel ühendust võtnud.

Viimasel ajal on põlissoomlastest noorte hulgas olnud märke etnonatsionalismist, kus tahetakse soomlasi hoida geneetiliselt puhtana. Erakonna juht Jussi Halla-aho on aga noori hoiatanud, et sellised jutud kahjustavad erakonda, vahendab Iltalehti.

PS-Nuoret on Twitter

Äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä. https://t.co/TeIGxLTYhk #psnuoret #perussuomalaiset #vaalit2019 #euvaalit2019 #eurovaalit

Kommentaarid
(Külastatud 129 korda, 1 külastust täna)