Soome noormehe pilt rebasepojast lööb laineid sotsiaalmeedias

Soome noormees Ossi Saarinen on sotsiaalmeediasse pannud üles pildi rebasepojast, kiletükk suus, mis on tekitanud kõvasti elevust. Viimasel ajal on olnud palju juttu sellest, kuidas kile loodust reostab.

Helsingi noormees käis maikuus pildistamas Espoos, kui märkas seda linnarebast. Kokku oli seal viis rebasepoega, kes omavahel mängisid. Rebaste läheduses oli kileprahti ning rebased mängisid ka selle prahiga. Saarinen sai ühe kaadri, kus rebasepojal on kiletükk suus.

Saarinen kirjutas kommentaarides ka sellest, kuidas loodusfotograafide piltide põhjal jääb inimestel loodusest väärarusaam. Kui vaadata looduspilte, siis jääb mulje puutumata loodusest, kus kõik elavad koos kaunis harmoonias. See kõik on aga suur pettus ja vale – kirjutab Saarinen – sellel planeedil pole enam sellist asja nagu puutumata loodus.

Saarinen viitab ka ÜRO uuringule, mille kohaselt sureb järgmise 30 aasta jooksul kolmandik praegusest loodusest välja. Kui tahetakse midagi muuta, tuleb reageerida koheselt. Sellele planeedile pole alternatiivi.

 

View this post on Instagram

 

When you look at my and many other photographers’ galleries you may get the image of untouched nature where everyone lives in a beautiful harmony. That’s all a big lie. There’s basically not such a thing as untouched nature anymore on this planet. United Nations recently released a research that says over 1/8 of all animal and plant species are in danger to go extinct. And over third of all nature is predicted to be destroyed within the next 30 years. If we want to change the direction we need to act immediately. There’s no planet B.

A post shared by Ossi Saarinen (@soosseli) on

Kommentaarid
(Külastatud 295 korda, 1 külastust täna)