Soome naise kaval nipp, kuidas sipelgatest lahti saada

Suvel kipuvad sipelgad kööki, mistõttu on nad paras tüütus. Soomes on aga juba 1974. aastast selle jaoks kaval nipp.

Ajakirjas Pirkka avaldatud naise nipp soovitab raputada sipelgate liikumisradadele kaneeli. See sipelgatele ei meeldi ja mingit mürki pole vajagi, vahendab Ilta-Sanomat.

Soome bioloogi Leena Luoto väitel on kaneeli kasutamine võimalik vaid sisetingimustes. Väljas aga leiavad sipelgad kiiresti uue tee. Seetõttu soovitab bioloog vajadusel sipelgaid hävitada. Soola ei soovita bioloog samuti kasutada, kuna sool reostab keskkonda.

Häiritsevätkö muurahaiset? Häädä ne nurkista Marja-Liisan kätevällä Pirkka-niksillä

Kesän tullen kotiin voi tulla kutsumattomia vieraita. Muurahaisista ei välttämättä ole haittaa, mutta esimerkiksi keittiössä ne saattavat häiritä toden teolla. Vuodesta 1974 julkaistu niksipalsta tarjoaa apuaan tässäkin ongelmassa. Tämänkertainen niksi on julkaistu Pirkan Kesäkeittiön parhaat niksit -palstalla. “Jos muurahaiset häiritsevät kesäkeittiössä, ripottele kanelia muurahaisten kulkureitille. Muurahaiset muuttavat nopeasti reittinsä, etkä tarvitse myrkkyjä karkotukseen,” Marja-Liisa kertoo.

Kommentaarid
(Külastatud 1,913 korda, 1 külastust täna)