Soome naine avaldas südantlõhestava loo sellest, kuidas laps kerjas poes bussisõidu raha

Soomest tuleb üha enam teateid raskes seisus vaesusse sattunud inimeste kohta. Nüüd kirjeldas üks soome naine sotsiaalmeedias juhtumit, kuidas väike laps kerjas inimestelt poes raha bussisõidu jaoks.

Naine viisi poisi sööma ja selle käigus pani laps toitu kõrvale, et seda viia oma vennale. Pärast seda ostis naine lapsele toitu koju kaasa.

47-aastane soome naine Marjut kirjeldas sotsiaalmeedias, kuidas umbes 10-aastane poiss tuli poes riiulite vahel tema juurde ja küsis münte bussisõidu jaoks. Poisil olid seljas korralikud riided ja ta ei näinud kerjuse moodi välja. Naine ütles, et tal pole münte ja jätkas ostlemist.

Pool tundi hiljem nägi ta sama poissi bussipeatuses. Ta küsis, kas laps oli raha kokku saanud ja kohkus, kui sai aru, et laps oli tegelikult ka küsinud raha bussisõidu jaoks.

Naine ja poiss sattusid omavahel pärast seda rääkima. Algul ütles poiss, et peab minema väiksemat venda ära tooma, aga siis selgus, et ta oli saadetud ühe vanema mehe poolt raha kerjama. Naine jättis oma plaanid sinnapaika ja küsis poisilt, kas ta tahab minna sööma. Poiss oli nõus ja nad läksid lähimasse Hesburgerisse.

Nad ei jõudnud eriti rääkida, sest näljane laps lausa ahmis toitu sisse. Viimati oli poiss söönud hommikul, millest oli juba kaua aega möödas. Naine küsis, kas poiss teab, et niimoodi võõrastega ei tohi kaasa minna, kui nad olid veidi aega koos istunud. Poiss ütles selle peale, et teab küll, aga kui nägi naisel kotis lõngakerasid ja kassitoitu, siis arvas, et tädiga võib küll kaasa minna. Selle peale puhkesid mõlemad naerma.

Naine sai aru, et poisil oli temaga hea olla ja et tal kodus midagi seesugust ei ole. Kui nad olid ära söönud, ostis naine poisi vennale tolle lemmiktoitu – makaronirooga. Ta tahtis, et ka teine laps saab söönuks, sest nägi, kuidas poiss pani oma toidust 6-aastase venna jaoks palasid kõrvale.

Lõpuks läksid nende teed lahku. Naist valdas aga pärast seda kohtumist kurbus. Naine mõtles pisarsilmil, kuidas ta oleks saanud last rohkem aidata. Samas leidis ta, et poleks saanud midagi enamat teha, nii imelik kui see ka pole. Ta sai aru, et selliseid lapsi on Soomes praegu väga palju.

Naise väitel on Soome heaoluühiskonnas palju selliseid inimesi, kes on väga raskes olukorras ja kes ei taha või ei oska abi küsida või siis pannakse abi küsimise peale silmad kinni.

Naine leiab, et inimestel pole ka teineteise jaoks enam aega, olgu selleks siis mõni tuttav või juhuslik vastutulija. Inimesed ei pane enam ümbritsevat tähele ja ei ela praeguses hetkes. Kiire elu ja nutitelefonid viivad mõtted mujale. Ühistest ettevõtmistest on saanud lihtsalt üks telefoni otsas istumine, mitte tegelik koos veedetud aeg. Pole siis ime, kui teiste inimeste probleeme ei märgata, kui isegi kassivideod on teistest inimestest tähtsamad.

Kommentaarid
(Külastatud 1,524 korda, 1 külastust täna)