Soome koolinoored tegid koolitoidu rakenduse ja see on väga populaarne

Soomes vaatavad õpilased telefonist, mis toitu neile sööklas pakutakse. Vastava Rakenduse Koulusafka tegid õpilased ise.

Üks neist oli praegu 19-aastane Oliver Palonkorpi, kes läheb edasi õppima ülikooli. Kaasa lõid tema kaksikvend Valtteri ja veel mõned sõbrad. Programmeerimisega olid noored varem kokku puutunud, kui tegid Habbo Hotelli mängule fännilehe, vahendab Iltalehti.

Nõnda sündis rakendus Koulusafka, mida nüüd kasutab Soomes 400 kooli. Lisaks oma koolile saab vaadata ka seda, mida teistes koolides pakutakse. Algul kasutati rakendust vaid Helsingis Etu-Töölö koolis, aga nüüd kasutavad seda tuhanded õpilased üle terve Soome.

Oliverilt küsitakse nüüd, kas ta tahab rakendusega rikkaks saada. Noormehel on vastus valmis: ma ei mõõda edu rahas – tahan teha seda, mida tehes olen õnnelik.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1fe7b3de-7bba-474b-888a-b934d13ee1fe

Kommentaarid
(Külastatud 89 korda, 1 külastust täna)