Põlissoomlaste toetus tõuseb kiiresti, sotside oma vabalanguses

Soomes tõuseb pärast valimisi kiiresti põlissoomlaste toetus, samas kui valitsuse moodustamisega tegelevate sotside toetus on vabalanguses.

Põlissoomlasi toetab värske küsitluse põhjal juba 19,2 protsenti soomlastest, samas kui valitsust moodustavate sotside toetus on kukkunud 16,4 protsendi peale. Veel aprillikuus toetas põlissoomlasi vaid 13,4 protsenti valijatest ning valimistel oli nende toetus 17,5 protsenti, vahendab Iltalehti.

Võrreldes eelmise küsitlusega aprillikuus on põlissoomlaste toetus kerkinud 5,8 protsendipunkti, samas kui sotside reiting on kukkunud 3,2 protsendipunkti. Võrreldes aasta algusega on sotside toetus kerkinud ligi 10 protsendipunkti võrra. See on Soome erakondadest suurim muutus.

Erakondadest teisel kohal on Soomes koonderakond Kokoomus 17,9 protsendiga. Eelmise peaministrierakonna Keskerakonna toetus on aga kukkunud lausa 13,4 protsendi peale. Kuu aega tagasi oli toetus veel 14,7 protsenti.

Roheliste toetus kukkus Soomes maikuus 12,1 protsendi peale ja vasakpoolsete toetus kerkis 9,4 protsendi peale. Rootsi partei toetus kerkis 4,7 protsendini ja kristlike demokraatide reiting kukkus 3,5 protsendi peale.

Alma-gallup: Perussuomalaisilla hurja kannatusloikka kärkeen – SDP kovassa luisussa

Perussuomalaisten kannatus on ottanut hurjan loikan huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen, ilmenee tuoreesta Alma-gallupista. Puolueen kannatus on nyt 19,2 prosenttia, kun huhtikuussa julkaistussa kyselyssä perussuomalaisia kannatti 13,4 prosenttia suomalaisista ja eduskuntavaaleissa 17,5 prosenttia. Eduskuntavaalit voittanut SDP taas on pudonnut nyt 16,4 prosenttiin. Säätytalolla hallitusneuvotteluihin osallistuvista puolueista ainoastaan rkp:n ja vasemmistoliiton kannatus on vahvistunut.

Kommentaarid
(Külastatud 134 korda, 1 külastust täna)