Põlissoomlaste juht süüdistab kesk- ja koonderakonda selles, et Soome saab „erakordselt punase valitsuse”

Soomes on sündimas erakordselt punane valitsus ja põlissoomlaste erakonna juht Jussi Halla-aho süüdistab selles kesk- ja koonderakonda, kes sotsidega semmivad.

Halla-aho tunnistas täna erakonna volikogu koosolekul, et on pettunud selles, et kesk- ja koonderakond ei taha teha koostööd põlissoomlaste erakonnaga, vahendab Helsingin Sanomat.

Seetõttu saab Soome omale paduvasakpoolse valitsuse, kuigi Soomes valitud parlamendi enamus pole vasakpoolne.

Halla-aho märkis, et nii sotsid, vasakpoolsed, rohelised kui rootsi partei on Soomes radikaliseerunud ja pööranud vasemale. Tema väitel on tööinimeste ja keskkonna teema asendunud „moodsate” teemadega nagu migratsiooni soosimine, feminism ja reaalsuse kriitika.

Jussi Halla-aho syyttää kokoomusta ja keskustaa siitä, että Suomeen on syntymässä “ennennäkemättömän punainen” hallitus

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo kokoomuksen ja keskustan toiminnan johtaneen siihen, että Suomeen on syntymässä “ennennäkemättömän punainen” hallitus. “Olemme hiukan pettyneitä kokoomuksen ja keskustan haluttomuuteen tehdä yhteistyötä perussuomalaisten kanssa. Todennäköisenä tuloksena tästä on punavihreiden dominoima hallitus maassa, jonka eduskunnassa on vahva ei-punavihreä enemmistö”, Halla-aho sanoi perussuomalaisten puoluevaltuustossa pitämässään puheessa.

Kommentaarid
(Külastatud 182 korda, 1 külastust täna)