Oulu kaubanduskeskusele tehti uus ähvardus

Ligi nädala tagasi tehti nn hämara veebi Tor-võrgustiku kaudu vägivalla-ähvardus Oulus asuvale Valkea kaubanduskeskusele. Nüüd on tehtud kaubanduskeskusele samalaadne ähvardus.

Politsei kinnitas asja ja lisas, et selle kohta on tehtud kuriteoteade. Politsei võtab asja tõsiselt ning arvestab selle ähvardusega oma tegevuses. Rohkem politsei esialgu asja kohta infot ei anna, vahendab Kaleva.

Kaleva andmetel oli ähvarduses märgitud käesoleva nädala pühapäeva. Nädala eest uuriti asja kui seadusevastast ähvardust.

Politsei tugevdas ähvarduse tõttu eelmisel pühapäeval Valkea keskuses valvet. Tookord sujus kõik probleemideta. Ähvarduse tegija välja selgitamisega tegelevad Keskkriminaalpolitsei ja Oulu politseijaoskond.

Ähvardused on politsei info kohaselt viimasel ajal sagenenud. Kui sotsiaalmeedias sellised ähvardused avaldatakse, võib inimestel olla raske hinnata, kas tegemist on reaalse ohuga. Politsei kinnitab, et inimesed ei peagi midagi ise hindama, vaid tuleks jätta asjaga tegelemine ametivõimudele.

Politsei on suhtunud sellistesse ähvardustesse alati tõsiselt. Ametivõimudel on võimalik kasutada meetodeid selliste juhtumite välja selgitamiseks.

Oulun kauppakeskus Valkeaa uhattu jälleen – poliisi kertoo ottavansa uhkauksen huomioon toiminnassaan

Noin viikko sitten Oulun keskustassa sijaitsevaa kauppakeskus Valkeaa uhattiin Tor-verkossa anonyymisti väkivallalla. Nyt Valkeaan on kohdistettu samantyylinen uhkaus. Poliisi vahvistaa asian Kalevalle ja kertoo, että asiasta on tehty rikosilmoitus. Poliisi vakuuttaa ottavansa uhkauksen huomioon toiminnassaan. Enempää virkavalta ei tässä vaiheessa tapauksesta kerro. Kalevan tietojen mukaan uhkauksessa viitataan tämän viikon sunnuntaihin.

Kommentaarid
(Külastatud 88 korda, 1 külastust täna)