Oma otsaesise kaotanud naine hoiatab nüüd teisi ohtliku harjumuse eest

Paljudel inimestel on harjumus hoida kõrvalistmel sõidu ajal jalgu üleval armatuurlaua peal. See võib aga väga kurvalt lõppeda, nagu juhtus iirlanna Gráinne Kealy’ga, kes kaotas oma lauba.

Gráinne ja tema poiss-sõbra auto sattus avariisse, mis polnudki midagi tõsist. Aga sellele vaatamata oleks 22-aastane naine kaotanud äärepealt oma elu, vahendab MTV.

Nimelt oli tolles 2000ndate aastate alguses juhtunud õnnetuses midagi sellist, millega naine ei osanud arvestada. Ta istus kõrvalistmel ja hoidis jalgu üleval armatuurlaua peal. Tema kavaler kaotas Range Roveri üle kontrolli ja sõitis vastu betoonmüüri.

Neiu oleks pääsenud õnnetusest vaid ehmatusega, kui ta oleks sõitnud nii nagu peab sõitma. Selle asemel aga paiskas suure jõuga lahti läinud turvapadi naise jalad vastu tema enda nägu, põlved ees. Tema näoluud murdusid ja ta oleks äärepealt surma saanud.

Arstidel õnnestus päästa noore naise elu 10 tundi kestnud operatsiooni käigus. Pärast seda aga sai naise infektsiooni, mille tulemusel eenmaldati suur osa tema laubast.

Praegu on naine 35-aastane, aga õnnetus ei unune kunagi. Talle tehti pärast seda keraamiline otsaesine, aga teda vaevavad jätkuvalt peavalud ja keskendumisraskused. Lisaks on valu kaelas, õlgades, põlvedes ja alaseljas. Naine sai ajukahjustuse, mis vaevab teda iga päev – eriti siis, kui on väsinud või stressis. Sõnad lähevad poole jutu peal meelest ja nii võib juhtuda 20 korda päevas.

Nüüd on naine mures teiste pärast, kes võivad samamoodi kannatada. Viimasel ajal on kombeks sotsiaalmeedias avaldada pilte, kus jalad on armatuurlaual ning paljud teevad seda järgi. Naine ütleb nüüd, et oleks olnud hea, kui keegi oleks teda enne seda hoiatanud. Tol ajal, kui õnnetus juhtus mõtles ta vaid sellele, et armatuurlaud mustaks ei läheks, kui ta jalad sinna paneb.

Austraalia päästekeskus pani sotsiaalmeediasse üles video selle kohta, mis juhtub, kui turvapadi lahti läheb:

Kommentaarid
(Külastatud 1,238 korda, 1 külastust täna)