Norra uus terviseminister: suitsetage, jooge ja sööge punast liha nii palju kui tahate

Norra Progressi Partei (põlissoomlaste analoog) liige ja värske terviseminister Sylvi Listhaug ütles, et inimesed võivad niipalju suitsetada, tarbida alkoholi ja süüa punast liha kui nad tahavad – see on igaühe enda otsustada.

Listhaug ütles, et tema tervisministrina ei saa rahvale moraali lugeda. „Ma ei hakka kellelegi ette kirjutama, kuidas nad peaksid elama. Hoolitsen selle eest, et nad saaksid igakülgset infot, et ise otsustada,” ütles ta intervjuus Norra rahvusringhäälingule NRK.

Listhaugi väitel suhtutakse ühiskonnas suitsetajatesse negatiivselt. Ta lisas, et ise suitsetab ka aeg-ajalt. Minister ei saa aru, miks peavad suitsetajad ennast peitma. Suitsetamine on kahjulik, see on selge, aga inimestel peaks olema võimalus ise otsustada.

Valitsus peaks värske ministri väitel looma sellise strateegia, et noored ei hakkaks kunagi suitsetama. Lisaks peaks see strateegia abistama suitsetajatel suitsetamist maha jätta.

Möödunud aastal tekitas Listhaug poleemikat sellega, kui ta justiitsministrina väitis, et Norra tööpartei „eelistab terroriste rahvuslikele huvidele”. See väide oli paljudele inimeste arvates solvav ning Listhaug lahkus skandaali tõttu valitsusest.

Norras on alates 2013. aastast võimul parempoolne valitsus, mille üks liikmetest on põlissoomlaste analoog Progressi Partei, kogudes viimastel valimistel 2017. aastal 15,2 protsenti häältest.

The Nordic Page on Twitter

New Public Health Minister of #Norway Sylvi Listhaug: Let People Smoke, Drink Alcohol and Eat Red Meat https://t.co/icfVF3Un3s

Kommentaarid
(Külastatud 255 korda, 1 külastust täna)