Naine ei tahtnud Soomes korterist välja kolida, mees pussitas ta surnuks

Lapimaal Kemijärvis oli aastavahetusel Soomes tüüpiline kuritegu, kus naine keeldus korterist välja kolimast, puhkes tüli ja umbjoobes mees pussitas naise selle peale surnuks.

Keskealine mees ütles kohtus, et ei tahtnud naist tappa, talle määrati 9 aasta pikkune vanglakaristus, vahendab Iltalehti.

Voodis lamanud naisterahvas sai surma vaid ühe noalöögi tagajärjel, mille Esa Kalervo Niemelä oli löönud alalõua ja kaela piirkonda.

Õhtul olid Niemela, naine ja kolmas isik istunud mehe korteris. Naine hakkas ühel hetkel meest kolmandale isikule taga rääkima. Mees võttis selle peale köögist noa ja lõi voodis lamanud naist parempoolse kõrva juurde kaela ja alalõua piirkonda.

Kohale kutsuti kiirabi, naine viidi haiglasse, aga sellest polnud enam abi. Kannatanu suri tugeva verejooksu tagajärjel.

Süüalune väitis kohtus, et tal polnud kavatsust naist tappa. Mehe väitel oli naine käitunud halvasti juba mitu nädalat. Mees palus tal lahkuda, aga naine ei teinud seda.

Mees rääkis kohtus, et nad võtsid uut aastat vastu kahe viskipudeli seltsis. Enda väitel ei mäletanud ta juhtunust midagi. Kolmas kohal olnud isik, meesterahvas ütles, et nägi juhtunut pealt. Mees ja naine olid hakanud omavahel vaidlema, mille peale tõi mees noa ja lõi selle naisele kaela sisse.

Korteris oli veel kaks inimest, aga nemad juba magasid alkouimas. Üks neist ärkas politsei tuleku peale üles.

Süüalune pussitamist omaks ei võtnud, kuna noa tera oli 10 cm pikkune, aga haav oli 11 cm sügavune. See sai võimalikuks, kuna ka noa käepide oli osaliselt kaela sees.

Kohus pidas siiski võimalikuks, et mehel polnud kavatsust naist tappa. Samas oli aga noalöök nii ohtlikus kohas, et mees oleks pidanud teadma, et see võib tappa. Kohus määras mehele sel puhul keskmise karistuse, mis on 9 aastat vangistust.

Tegemist on Soomes tüüpilise juhtumiga, kuna pussitamisele eelnes äge tüli. Süüdlane peab maksma kahele naise lähedasele hüvitist tekitatud valu ja kannatuste eest kokku 3000, lisaks matmiskulud 2500 eurot. Mees pandi Oulu vanglasse.

Otsus pole veel jõustunud.

Nainen ei halunnut muuttaa pois asunnosta: Mies puukotti leukaan – lääkärit luovuttivat sairaalassa

Keski-ikäinen mies kiisti surmaamistarkoituksen, mutta sai tuomion henkirikoksesta. Yksittäinen puukonisku johti naisen kuolemaan ja puukottajan pitkään vankilatuomioon Kemijärvellä. Juttu oli monelta osin tyypillinen suomalainen henkirikos. Humalainen mies kyseli poliisiautossa, jäikö nainen henkiin. Oikeudessa hän kertoi, ettei muistanut tapahtumista mitään. Lapin käräjäoikeus on tuominnut 57-vuotiaan miehen yhdeksän vuoden vankeuteen taposta.

Kommentaarid
(Külastatud 630 korda, 1 külastust täna)