MM-kuld suurendas Soomes tööluuse ja poppi tegemist koolidest, kannatab postivedu

MM-kullavõit ning sellega seotud pidutsemine pani Soomes tegema massiliselt tööluuse ja poppi tegemist koolidest. Seaduse järgi ei anna pohmell õigust töölt ära olemiseks.

Soome Leijonate võiduga seotud pidutsemine algas pühapäeval, jätkus esmaspäeval Helsingis ning täna, komapäeval veel Tamperes. Ränk pidutsemine on nõudnud lõivu nii töökohtadel kui koolides. Näiteks Lõuna-Kymenlaakso kutsekoolis jäi terve kursus õppetööle ilmumata – ainus, kes klassi tuli, oli õpetaja, vahendab Yle.

Tööle jätsid ilmumata mitmed postiljonid, mistõttu kannatab postivedu Espoos, Turus ja Naantalis, vahendab Helsingin Sanomat.

Kui inimene pidutsemise tõttu tööle ei ilmu, siis võidakse selle päeva eest tasu mitte maksta või vähendada selle arvelt puhkusepäevade arvu. Tööandjal on õigus otsustada, kuidas sel puhul talitatakse. Pohmell iseenesest aga ei anna õigust töölt ära olemiseks.

Pärast pidutsemist võib taotleda ka haiguslehte, näiteks gripiga seoses ja arst võib selle välja kirjutada. Tavaliselt peavad tööandjad arstitõendit tunnistama. Kui aga tööandja leiab, et arstitõend pole õige, võib ta taotleda teise arsti arvamust.

Kuigi praeguse pidutsemisega seotud tööluusid ja koolidest popi tegemised võivad tunduda ulatuslikud, on tegemist siiski marginaalse nähtusega. Pidutsejad on kõigele vaatamata vaid väga väike osa ühiskonnast.

https://yle.fi/uutiset/3-10806250

Kommentaarid
(Külastatud 469 korda, 1 külastust täna)