Meghanil ja Harryl sündis poeg, esimene mulatt Briti kuningakoja ajaloos

Hertsoginna Meghanil ja prints Harryl sündis täna poeg, kes on ühtlasi esimene mulatt Briti kuningakoja lähiajaloos.

Meghan ja Harry andsid Instagrami kaudu teada, et poeglaps sündis täna, 6. mai hommikul ja kaalus 3260 grammi

Värske ilmakodanik on järjekorras 7. pretendent Briti troonile, prints Harry järel, vahendab New York Times.

Praegu pole veel selge, kas värske ilmakodanik saab kuningliku tiitli nagu on seda prints Williami lastel. 34-aastane prints Harry ja tema kaasa, 37-aastane Meghan Markle, uue nimetusega Sussexi hertsog ja hertsoginna on raputanud Briti kuningakoda mitmel moel. Eelmise aasta maikuus esines nende pulmas mustanahaliste gospel-koor, kohal oli Ameerika mustanahaline pastor ja hulk Hollywoodi kuulsusi.

Pärast pulmi avasid nad oma Instagrami konto ja ei lasknud enam ligi Briti uudistenäljas ajakirjanikke. Aprillis teatasid nad, et ei lähe sünnitama St. Mary’se haiglasse Londoni südalinnas, kus oleks järgnenud kohustuslik beebi näitamine.

Sussexitest on saanud järjekordsed mässajad Briti kultuurisõdades, mille hulka kuuluvad taimsed vorstikesed ja Brexit. Kõige suurem muutus on aga see, et Meghan on mustanahaline ja Ameerika neegerorjade järeltulija. Suurbritannia on 87 protsendi ulatuses valge, aga sega-abielud on muutumas üha tavalisemaks.

Ajaloolased väidavad siiski, et Sussexi hertsoginna pole esimene mustanahaline Briti kuningakojas, kuna kuningas George III abikaasa kuninganna Charlotte Mecklenburg-Strelitz oli pärit Portugali kuningakoja kaudu Aafrikast. Kui see on tõsi, siis kandis musta verd ka George’i ja Charlotte’i lapselaps kuninganna Victoria.

 

View this post on Instagram

 

We are pleased to announce that Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Sussex welcomed their firstborn child in the early morning on May 6th, 2019. Their Royal Highnesses’ son weighs 7lbs. 3oz. The Duchess and baby are both healthy and well, and the couple thank members of the public for their shared excitement and support during this very special time in their lives. More details will be shared in the forthcoming days.

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Kommentaarid
(Külastatud 633 korda, 1 külastust täna)