Märtsis vähenes Soome turistide arv Eestis 20 protsenti

Märtsis vähenes Eesti majutusettevõtetes peatunud välisturistide arv 7 protsenti. Eriti suur oli kukkumine Soome turistide osas, kelle hulk vähenes võrreldes eelmise aastaga 20 protsenti.

Välisturistid veetsid märtsis majutusettevõtetes kokku 246 000 ööd ehk 5 protsenti vähem kui 2018. aasta märtsis, edastas Statistikaamet.

Välisturiste oli märtsis 53 protsenti turistide koguarvust. 37 protsenti välisturistidest saabus Soomest, 16 protsenti Venemaalt ning 12 protsenti Lätist. Aastaga võrreldes vähenes Soome turistide arv viiendiku võrra, Venemaalt saabunud turistide arv 6 protsenti ning Lätist tulnud turistide arv kasvas 5 protsenti. Rohkem turiste saabus ka Leedust, Saksamaalt ja Suurbritanniast.

Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest 64 protsenti tuli Eestisse puhkama, 29 protsenti oli tööreisil ning ülejäänud muul põhjusel. 70 protsenti välisturistidest ööbis Tallinnas.

Üle Eesti pakkus oma teenust 988 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba 46 000 voodikohaga. Tubadest täideti 39 protsenti ja voodikohtadest 30 protsenti. Keskmiselt maksis ööpäev majutusettevõttes 36 eurot ehk euro võrra rohkem kui eelmise aasta märtsis. Harju maakonnas maksis ööpäev 41 eurot, Tartu maakonnas 36 eurot ning Pärnu maakonnas 28 eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 96 korda, 1 külastust täna)