Lõuna-Korea naised lõikavad juukseid maha ja loobuvad meikimisest

Lõuna-Korea on olnud väga patriarhaalne ühiskond, aga nüüd on naistel sellest kõrini saanud: naised on väsinud enda meikimisest. Nad on algatanud liikumise #EscapeTheCorset – Korsetist vabaks.

Naised on otsustanud läbi oma tegevuse hakata muutma meeste-keskset patriarhaalset ühiskonda. Seni on naistel kulunud ligi kaks tundi päevas, et end meeste jaoks nö ilusaks teha. Lisaks kulub selle peale palju raha.

Sotsiaalmeedias postitavad naised hashtagi #EscapeTheCorset all pilte. Mõned naised on lõiganud oma juuksed päris lühikeseks.

Ilutööstus on Koeras olnud seni väga suur äri. Iga kolmas naine on lasknud teha ilulõikusi. Ühiskond näeb Koreas ette, et naine peab hea välja nägema. Aasta tagasi sündis skandaal sellest, kui üks televisiooni naissaatejuht otsustas kanda prille. Tegemist oli esimese sellise juhtumiga. Meessaatejuhid on samas kogu aeg prille kandnud. Saatejuht pani prillid ette, sest läätsed väsitasid silmi.

Lõuna-Koreas on meeste ja naiste võrdsuseni veel pikk tee käia. Näiteks palgaerinevused on seal ühed suuremad arenenud maailmas. Naiste uus liikumine seisab vastu naiste kujutamisele seksiobjektidena või meestest väheväärtuslikematena. Nüüd on naised kogenud vabadust ja tagasiteed enam pole.

KORADFEM한국랟펨 on Twitter

Amazing women!! Many Korean girls has doing a short hair cut and shave!! https://t.co/qVPooUkzpr #escape_corset #take_off_the_corset #탈코르셋 #탈코 #일생가 #유투버

Revista KoreaIN on Twitter

Jovens sul-coreanas se rebelam contra a indústria da beleza 🧐💇‍♀️ . https://t.co/Z3AhIqQcDB . Muitas coreanas tem adotado o movimento #Escapethecorset como forma de luta contra as normas de beleza impostas pela sociedade. . Na foto: Cha Jiwon antes e depois de parar de usar make.

Campaign Asia on Twitter

APAC women reclaiming the definition of beauty https://t.co/ChtD9W30Wo #escapethecorset #skipcare #kbeauty

Kommentaarid
(Külastatud 426 korda, 1 külastust täna)