Lapsevanemad soovivad, et levinud astmaravimile pandaks peale hoiatused koledate kõrvalmõjude eest

Lapsevanemate väitel põhjustab levinud astmaravim lastel enesetapumõtteid, hallutsinatsioone ja öiseid hirmuhoogusid.

Tegemist on astmaravimiga Montelukast (tuntud ka kui Singulair), mida kasutatakse inhalaatorite abil manustatavate steroidide asemel, vahendab Daily Mail.

Vähemalt ühel väiksel patsiendil kaheksast esinevad selle levinud astmaravimiga raskekujulised vaimsed probleemid. Nüüd on lapsevanemad jõudnud niikaugele, et USA-s pannakse ravimitega kaasa hoiatused. Järgnevalt pannakse samasugused hoiatused peale Euroopas.

Astmaravimiga Montelukast on teada juhtumid, kus väike tüdruk jooksis sõiduteele, kuna „tema aju ütles talle seda” ning üks 35-aastane naine hakkas nägema tee peal ära murtud jäsemeid. Ühel 12-aastasel poisil kujunes USA-s välja ärevus ja paranoia.

Parents demand that prominent warnings added to a powerful asthma drug

One in eight children prescribed montelukast ended up coming off the drug Montelukast is commonly used as alternative to steroids taken through inhaler Also known as Singulair, was prescribed three million times in England last year Several families have come forward to described the horrific side effects it has Makers of a powerful asthma drug that can trigger hallucinations, night terrors and suicidal thoughts could be forced to put prominent warnings on its products.

Kommentaarid
(Külastatud 119 korda, 1 külastust täna)